ACHERON RIVER PARTY στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας


- Το απόλυτο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού για την Ήπειρο πλησιάζει!.

Στις 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το ACHERON RIVER PARTY στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, εμπλουτισμένο με σημαντικές αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.



Το απόλυτο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού για την Ήπειρο είναι προ των πυλών!. Ο λόγος για το ACHERON RIVER PARTY το οποίο σε πείσμα των καιρών, θα διοργανωθεί για 7η φορά φέτος στις όχθες του μυθικού ποταμού Αχέροντα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας.

Αυτή τη φορά σε νέα τοποθεσία κοντά στη παλαιά ‘σκιαδιώτικη δέση’ και όπως πάντα στις 12 Αυγούστου το βράδυ. Στο μεταξύ, τη φετινή εκδήλωση του ACHERON RIVER PARTY θα εμπλουτίσουν σπουδαίες αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας, που είναι ο διοργανωτής έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες για την πραγματοποίηση στις 11 Αυγούστου αγώνα Ορεινού Τρεξίματος 10 χλμ και στις 12 Αυγούστου αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας 30 χλμ και 10 χλμ αντίστοιχα.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 και ώρα εκκίνησης 18:30 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Ορεινού Τρεξίματος MTRun,10 km. Η διαδρομή θα περνάει μέσα από δάσος με αιωνόβιες βελανιδιές και θα διασχίζει τον ενεργοβόρο Αχέροντα ποταμό δύο φορές.

Η διαδρομή είναι μικτή: δασικοί δρόμοι, μονοπάτια και ελάχιστα συνδετικά σημεία με άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά θα είναι περίπου 380 μ.

Στις 12 Αυγούστου και ώρα 6.00 το απόγευμα θα γίνει ο μεγάλος αγώνας Μ.Τ.Β. των 30 χλμ. καθώς και των10 χλμ. Η υψομετρική διαφορά για την Ορεινή Ποδηλασία για τη μεγάλη διαδρομή θα είναι 1184 μ. με συνεχόμενες εναλλαγές κλίσεων, κάτι που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και γνώση της τεχνικής του αθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 170 ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται. Οι διαδρομές θα περιέχουν μονοπάτια και δασικούς χωμάτινους δρόμους. Θα είναι μεσαίας τεχνικής δυσκολίας χωρίς να λείπουν όμως κατηφορικά σημεία με υψηλή τεχνική δυσκολία.

Η διαδρομή πέρα από το ότι διασχίζει τον ποταμό Αχέροντα, περνάει μέσα από το μοναδικό στην περιοχή δάσος με τις αιωνόβιες βελανιδιές που φτάνουν σε ύψος και τα 25 μ. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος σύλλογοι, ομάδες καθώς και μεμονωμένοι αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Η διαδρομή για την Ορεινή Ποδηλασία των10 χλμ.θα είναι ευκολότερη με μικρότερες κλίσεις και θα διασχίζει επίσης το δάσος με τις βελανιδιές και την κοίτη του Αχέροντα ποταμού δυο φορές. Η συγκεκριμένη διαδρομή σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να την τρέξουν λιγότερο προπονημένοι αθλητές και έφηβοι.

Η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 400 μ. και το τερέν είναι χωμάτινο με δασικούς δρόμους, μονοπάτια και λίγα συνδετικά τμήματα από άσφαλτο. Σημειώνεται ότι θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας, ανά αγώνισμα. Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου θα υπάρχει και οργανωμένος κατασκηνωτικός χώρος (camping) με τουαλέτα και ντους.

Στις 11 Αυγούστου το βράδυ θα γίνει Pasta Party στην πλατεία του χωριού! Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, εθελοντές διασώστες, αλλά και παρουσία ασθενοφόρου!

Πληροφορίες: Facebook: polistafilo Lakka Souliou MTB & MTRun 2015

Εγγραφές και για τους δύο αγώνες στο e- mail: polistafilomtb@yahoo.gr. Αιτήσεις συμμετοχή γίνονται μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού και στηρίζoντται από τους εξής χορηγούς επικοινωνίας και υποστηρικτές:

Χορηγοί επικοινωνίας: epiruspost.gr, Hpeiros.gr (Ipiros.gr), BHMA της Πρέβεζας, Πρωινός Λόγος (καθημερινή εφημερίδα της Ηπείρου), Τοπική Φωνή (καθημερινή ανεξάρτητη εφημερίδα Πρέβεζας), atpreveza.gr, Cobrasports.gr, Epirusellas.gr, BδΕΛΛΑ Θεσπρωτίας, Τομή στην Ενημέρωση (Εβδομαδιαία εφημερίδα Ν. Πρέβεζας), prevezabest.gr, agrocosmos.com, myfilippiada.gr, MyPreveza.gr, H Πρέβεζα (καθημερινή εφημερίδα της Πρέβεζας), Preveza-info.gr, EpirusTV news.

Υποστηρικτές: ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ, Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Εταιρία εμφιαλώσεως νερού ΖΑΓΟΡΙ, τα καταστήματα προϊόντων ζαχαροπλαστικής ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ στα Ιωάννινα, η ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ στη Φιλιππιάδα, το μεζεδοπωλείο –Ψαροταβέρνα ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ στο Γαλάτσι Αττικής, η κάβα ποτών, χαρτικά, απορρυπαντικά Καραβίδας Π. - Καραβίδας Χ. Ο.Ε. στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, η κρεαταγορά Λαμπρούσης Γιώργος στο Θεσπρωτικό, το κατάστημα ΡΥΘΜΟΣ μουσικά όργανα στην Πρέβεζα, το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, ο φωτογραφικός σύλλογος ΚΑΔΡΩ Φιλιππιάδας κ.ά.

Τέλος στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας πέραν του ACHERON RIVER PARTY στις 12 Αυγούστου το βράδυ και των εκδηλώσεων που προαναφέραμε θα πραγματοποιηθούν: 13 Αυγούστου: Εκδήλωση για παιδιά. 15 Αυγούστου: Θρησκευτικό – παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας, 16 Αυγούστου: Γλέντι με παραδοσιακή μουσική στην πλατεία του χωριού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ