Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου «δείχνει» ο Παυλόπουλος


ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 

Η 20η Σεπτεμβρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Προκόπη Παυλόπουλο να προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη. 



Επισημαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται απαραίτητο, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή την σύσκεψη.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκεή ή το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνεχίζει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Στις 15:30 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ από νωρίς το πρωί και έως τις 20:00 πραγματοποιεί μπαράζ επαφών με κοινωνικούς φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας με τους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων πραγματοποιούνται σε αίθουσες της Βουλής.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ είναι βέβαιο ότι θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που του δίνει το Σύνταγμα, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα προθεσμιών, αφού όλα θα λήξουν την Πέμπτη, όταν και ο κ. Λαφαζάνης επιστρέψει την εντολή στον κ. Παυλόπουλο.

Σήμερα, τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνεντεύξεις τους, εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού. Από την μεριά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες για ποιο λόγο πηγαίνει σε εκλογές, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να κρύψει τους λογαριασμούς του φθινοπώρου πίσω από τις κάλπες.

 ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ