Spiegel: Οι Έλληνές μας! Προσέγγιση ενός περίεργου λαού


- Ένα ακόμη εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού αφιερωμένο στην χώρα μας 

Aκόμη ένα πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αφιερώνεται στην Ελλάδα και στην οικονομική κρίση που βιώνει τον ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα. Το πρωτοσέλιδο φέρει τον τίτλο «Οι Έλληνες μας» και υπότιτλο «προσέγγιση ενός περίεργου λαού».



Στο σκίτσο παρουσιάζεται ένας Έλληνας και ένας Γερμανός να χορεύουν συρτάκι στην άκρη ενός γκρεμού, με φόντο την ειδυλλιακή Σαντορίνη. Ταυτόχρονα βέβαια στην Online έκδοση του περιοδικού φιλοξενείται κι ένα άρθρο γνώμης με τίτλο Γιατί ένα Grexit πρέπει να αποφευχθεί.

Σε αυτό ο δημοσιογράφος εξηγεί πως παρόλο που  κάποιος που βρίσκεται στην Γερμανία συναντά εχθρικό κλίμα σε περίπτωση που εναντιωθεί στο ενδεχόμενο ενός Grexit, εφόσον η αγανάκτηση για την Ελληνική κυβέρνηση έχει εξαπλωθεί στον λαό, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την νομισματική ένωση του ευρώ δεν είναι καλή ιδέα, όσο ελκυστική κι αν φαίνεται.

Αναλύοντας μάλιστα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια έξοδος, αναφέρει πως πρόκειται να αποσταθεροποιήσει το νόμισμα ενώ προειδοποιεί πως οι γεωπολιτικές συνέπειες ενδέχεται να υποτιμούνται από πολλούς.

Spiegel

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ