Τσίρκας:OXI από την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας για την Ευρώπη της Δημοκρατίας


Τι σημαίνει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου; Σημαίνει καταρχάς ότι ο ελληνικός λαός έχει τη σπάνια ευκαιρία να αποφασίσει άμεσα για την τύχη του. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και τις επόμενες γενιές. 



Η απόφαση, λοιπόν, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης να θέσουν την πρόταση - τελεσίγραφο των δανειστών στην κρίση του ελληνικού λαού δεν είναι παρά δημοκρατία στην πράξη.

Ας αναλογιστούμε ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν στη χώρα ενάντια στη λαϊκή βούληση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφιζαν χωρίς ενδοιασμούς «Ναι σε όλα» γνωρίζοντας πως την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εκδήλωναν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους. Υποτίμησαν τον ελληνικό λαό θεωρώντας ότι μπορούν να δρουν ως πεφωτισμένη δεσποτεία, ποντάροντας στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα μεγάλα ΜΜΕ που έλεγχαν και ελέγχουν.

Ψηφίζοντας, λοιπόν, Ναι στο δημοψήφισμα, αθωώνουμε τις εγκληματικές πολιτικές Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου που οδήγησαν εκατομμύρια συμπολιτών μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Με το Ναι στέλνουμε τη χώρα αλυσοδεμένη στις ορέξεις των δανειστών. Σήμερα προτείνουμε σε κάθε έλληνα πολίτη να αποφασίσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, μακριά από διχαστικές λογικές, για το αν εγκρίνει τη συνέχιση της λογικής των μνημονίων ή όχι. Εμείς λέμε Όχι.

Λέμε όχι σε μια συμφωνία που δεν δίνει καμία δυνατότητα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας. Που καταδικάζει και αυτήν και τις επόμενες γενιές σε φτώχεια, εξαθλίωση και μετανάστευση. Που μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο η μια κακή συμφωνία θα ακολουθεί την επόμενη, κάθε δόση και κάθε αξιολόγηση προγράμματος θα οδηγούν ξανά και ξανά σε ασφυξία τα πλατιά λαϊκά στρώματα, χωρίς να παρέχουν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάκαμψης, χωρίς καμία προοπτική. Για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, προχώρησαν σε έναν τραπεζικό εκβιασμό μέσω του ELA και έκλεισαν τις τράπεζες για να τον στείλουν στην κάλπη φοβισμένο και τρομοκρατημένο.

Ο λαός αυτός όμως ξεπερνά κάθε μέρα τις δυσκολίες και στέλνει μήνυμα αντίστασης στα τελεσίγραφα και του εκβιασμούς των δανειστών. Θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε. Θα υποκύψουμε; Αν ψηφίσει κάποιος Ναι σημαίνει ότι τοποθετείται θετικά στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Λέει Ναι στην αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Όποιος ψηφίσει Ναι, λέει Ναι στην κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου για τους αγρότες. Λέει Ναι στην άμεση εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Λέει Ναι στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Λέει Ναι στη συνέχιση της αναστολής των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Λέει Ναι στην κατάργηση του ορίου των 1500 ευρώ στις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων. Λέει Ναι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το τέλος του 2015.

Λέει Ναι στην κατάργηση όλων των φορολογικών ελαφρύνσεων στο αγροτικό εισόδημα. Λέει Ναι στη μείωση των μισθών στο Δημόσιο. Λέει Ναι σε ένα μη βιώσιμο χρέος που θα εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας και θα ακυρώνει το μέλλον των παιδιών μας. Το Ναι επομένως δεν είναι Ναι στην Ευρώπη. Είναι Ναι στα μνημόνια και Ναι στις προσδοκίες του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου να αναστηθεί και να ακυρώσει την ελπίδα που γεννήθηκε στις 25 Γενάρη.

Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να φωνάξει ένα δυνατό ΟΧΙ σε όλα τα παραπάνω. Και αυτό το ΟΧΙ μπορεί να ανοίξει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. ΟΧΙ, από την άλλη πλευρά, σημαίνει ότι κρατάμε τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη για τον τερματισμό της λιτότητας σε μια Ευρώπη που δεν αρνείται τις δημοκρατικές της παραδόσεις. ΟΧΙ σημαίνει ότι διαπραγματευόμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι για να παραμείνουμε στην Ευρώπη όχι ως φτωχός συγγενής, αλλά ως ισότιμο μέλος της.

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται από την πλευρά μας το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Λέμε ΟΧΙ σε μια συμφωνία που καταδικάζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας και διαιωνίζει τις πολιτικές λιτότητας, οδηγώντας τον λαό σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

Απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης, εμείς αντιπροτείνουμε μέτρα που θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Λέμε ΟΧΙ στους απροκάλυπτους εκβιασμούς των δανειστών απέναντι σε ένα ανεξάρτητο κράτος και έναν κυρίαρχο λαό. Λέμε το μεγάλο ΟΧΙ από την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας για την Ευρώπη της Δημοκρατίας.

Μια ξεκάθαρη απάντηση από τον ελληνικό λαό θα δώσει το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην κυβέρνηση για την επανεκκίνηση μιας νέας σκληρής διαπραγματευτικής προσπάθειας. Μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο και ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ακολουθώντας τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας λέμε το μεγάλο ΟΧΙ της δημοκρατίας.

Βασίλης Τσίρκας Βουλευτής Άρτας – ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης