Τι περιλαμβάνουν οι δύο τόμοι Γιούνκερ για το Grexit


- Έδινε απαντήσεις σε 200 ερωτήσεις 

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στις Βρυξέλλες μετά το δημοψήφισμα και το 61% του «Όχι» δεν περίμενε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα του έδινε δύο τόμους και θα του έλεγε ότι αυτό είναι το σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.



Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι δύο τόμοι περιέχουν 200 ερωτήσεις και απαντήσεις βήμα προς βήμα για το grexit. Μάλιστα οι περισσότερες ερωταπαντήσεις έχουν να κάνουν με τη θωράκιση της ευρωζώνης, παρά με τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα υπήρχαν εξηγήσεις για την ισοτιμία ευρώ - δραχμή και η ΕΕ θα λάμβανε την υποχρέωση να στηρίξει το επίπεδο ισοτιμίας στο 1,40, αν και ακόμα και αυτό δεν ήταν βέβαιο.

Το αρχικό ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας υπολογίζονταν σε 1 με 2 δισ. ευρώ.Επίσης η Ελλάδα θα εξαρτιόταν απόλυτα και μόνο από το ΔΝΤ.

Οι τράπεζες θα αφήνονταν από την ΕΚΤ να καταρρεύσουν και δεν θα υπήρχε καμία ρευστότητα για την παροχή χρημάτων από τα ΑΤΜ.

Μεταξύ άλλων στους δύο τόμους αναφερόταν ότι αν η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από το ευρώ, τότε θα ήταν ταυτόχρονη και η φυγή της από την ΕΕ.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης