Ενέκρινε ο ESM το νέο πρόγραμμα στήριξης


- Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε σήμερα πως ενέκρινε τη χορήγηση, επί της αρχής, χρηματοδοτικής στήριξης στην Ελλάδα με τη μορφή ενός προγράμματος δανείου.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η απόφαση αυτή έπεται της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών που περιλαμβάνουν την έγκριση του νέου δανείου από ορισμένα κοινοβούλια των κρατών μελών του ESM.

 Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο διάσωσης θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η συμφωνία διάσωσης θα τεθεί σε ισχύ έως τα μέσα Αυγούστου. Οι «28» της ΕΕ ενέκριναν την έκτακτη χρηματοδότηση των 7 δισ. ευρώ με τη μορφή δανείου το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει ένα μέρος των υποχρεώσεών της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα πέραν του Ιουλίου.

Χαιρετίζει το Eurogroup


Το Eurogroup χαιρετίζει τις αποφάσεις των εθνικών κοινοβουλίων να αποδεχτούν επί της αρχής το τριετές πρόγραμμα στήριξης από τον μηχανισμό ESM, καθώς και την έγκριση των μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης. .

 newsbeast.gr, tovima.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης