Δήλωση για το Δημοψήφισμα του Βασίλη Τσίρκα


Πριν από λίγο, ο Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το Δημοψήφισμα. 

"Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έλαβε στις 25 Γενάρη. Ούτε μία στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μας να υποκύψουμε και να παραδώσουμε αλυσοδεμένη τη χώρα στους δανειστές. 



Αποδείξαμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη και την ευρωζώνη καταθέτοντας πρόταση που κινούνταν στα όρια της αντοχής της κοινωνίας και του προγράμματός μας και κατένεμε δίκαια τα βάρη στην κοινωνία, χωρίς να επιβαρύνει άλλο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε. Μετά το κλείσιμο των τραπεζών από τους δανειστές, ο εκβιασμός μεταφέρεται σε κάθε πολίτη χωριστά.

Θέλουν να ακυρώσουν την ελπίδα που γεννήθηκε στις 25 Γενάρη ότι η λιτότητα στην Ευρώπη μπορεί να τερματιστεί. Θέλουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό που επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Θα υποκύψουμε;

Ναι σημαίνει ότι αθωώνουμε τις εγκληματικές πολιτικές Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου που οδήγησαν εκατομμύρια συμπολιτών μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Όποιος τοποθετείται θετικά σε αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία λέει Ναι σε ένα μη βιώσιμο χρέος που θα εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας και θα ακυρώνει το μέλλον των παιδιών μας.

Το Ναι επομένως δεν είναι Ναι στην Ευρώπη. Είναι Ναι στη βαρβαρότητα και Ναι στις προσδοκίες του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου να αναστηθεί. Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να φωνάξει ένα δυνατό ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των δανειστών.

Γιατί ΟΧΙ σημαίνει ότι κρατάμε τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη για το τερματισμό της λιτότητας σε μια Ευρώπη που δεν αρνείται τις δημοκρατικές της παραδόσεις. ΟΧΙ σημαίνει ότι διαπραγματευόμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι για να παραμείνουμε στην Ευρώπη όχι ως φτωχός συγγενής αλλά ως ισότιμο μέλος της.

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται από την πλευρά μας το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Με το ΟΧΙ παραμένουμε ζωντανοί στη διαπραγμάτευση για να τερματίσουμε τη σκληρή λιτότητα και να δώσουμε προοπτική στην κοινωνία και τη χώρα. Καλούμε τον ελληνικό λαό με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να πει ΟΧΙ από την Ελλάδα της Αξιοπρέπειας για την Ευρώπη της Δημοκρατίας.

Η επόμενη μέρα - όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα - θα μας βρει όλους μαζί ενωμένους να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Το ΟΧΙ είναι χρέος μας απέναντι στην Ιστορία"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ