Αυτό είναι ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα άμεσα μέτρα


Διαβάστε το κείμενο

Στη Βουλή κατατίθεται ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα άμεσα μέτρα, αλλά και η ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το δάνειο γέφυρα, αλλά και να ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο μνημόνιο άνω των 82 δισ. ευρώ.



Το νομοσχέδιο φέρνει αυξήσεις σε φόρους και ανατροπές στις συντάξεις.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση στο νομοσχέδιο περιέχονται επίσης δυο διακριτά κεφάλαια, το Κεφάλαιο Β για τη λήψη φορολογικών μέτρων και το Κεφάλαιο Γ για τη ρύθμιση θεμάτων της νομοθεσίας της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα στο Κεφάλαιο Β, ρυθμίζονται οι αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την αναδιάρθρωση του Φ.Π.Α. και η λήψη μέτρων για την αύξηση της εισπραξιμότητας, η ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου του Ν. 4270/2013 εντός της προθεσμίας και η ενίσχυση της αυτονομίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο Κεφάλαιο Β, ρυθμίζονται θέματα συντελεστών ΦΠΑ, σε αγαθά και υπηρεσίες με τροποποίηση του Παραρτήματος III, τροποποίηση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος και του ποσοστού προκαταβολής, ενίσχυση των ποινικών διατάξεων για τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής, διεύρυνση του φόρου πολυτελείας και κατάργηση της αναστολής των φόρων τηλεοπτικής διαφήμισης, αύξηση του φόρου αλληλεγγύης και επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Στο Κεφάλαιο Γ, περιλαμβάνονται θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στο άρθρο προβλέπονται όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις για τη σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από 01.07.2015 έως το έτος 2022. Οι υπαγόμενοι στη διάταξη, οι κατηγορίες που εξαιρούνται και η καταβολή προ του 67ου έτους σύνταξης που αναλογεί στις καταβαλλόμενες εισφορές.

Στο άρθρο προβλέπονται η ένταξη όλων των ταμείων και των τομέων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ και η εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν. 4052/2012.

Επίσης προβλέπεται η διατήρηση της κρατικής επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2021 στα επίπεδα του 2015 σε ονομαστικούς όρους. Αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από το 4% στο 6% και επιβάλλεται κράτηση 6% στις επικουρικές.

Καταργούνται οι χρηματοδοτούμενες από τις… εξαιρέσεις και προβλέπεται εναρμόνιση με το ύψος των εισροών του ΙΚΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης