Μαξίμου: Θεσμική δυσαρμονία από τις διαφοροποιήσεις της Ζωής


ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΛΗΣΕ Η ΠΤΒ 

Τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. 



Οι κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της και πως άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της κ. Κωνσταντοπούλου.
Αναφέρουν επίσης ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.

«Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, την προοπτική αυτού του τόπου αλλα και την συνοχή της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι πολύ θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται» σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Είπε ότι είχαν «μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και από πλευράς θεσμικών εκπροσωπήσεων, σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι αδιαπραγμάτευτα δίκαια και δικαιώματα του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας, η οποία δοκιμάζεται πολύ σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, ανέφερε ότι εξέθεσε στον πρωθυπουργό εκείνα που κατά την άποψή της «αποτελούν βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση ιδίως με την άμυνα της χώρας ως προς την δαμόκλειο σπάθη του χρέους». Υπογράμμισε με «απερίφραστο τρόπο» ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού,της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής ετυμηγορίας».

Σημείωσε ακόμη ότι «σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις, έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, με αμεσότητα, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις, να μιλούν με ευθύτητα, να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ