Πρεβεζάνος ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος


Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα στις εκλογές του 2004

Ηπειρώτης είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς κατάγεται από την Πρέβεζα, ενώ από το σόι του πατέρα του, ξάδερφος του παππού του, ήταν ο στρατηγός και πρέσβης των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Θρασύμβουλος Τσακαλώτος. 



Ο νέος υπουργός, αν και γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Πρέβεζα, την οποία επισκέπτεται συχνά, ενώ το 2004, προκειμένου να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο γειτονικό νομό, ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες σε κορυφαία πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, όπως είναι αυτά της Οξφόρδης, του Σάσεξ και του Ήτον.

Δίδαξε οικονομικά ως Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είναι τακτικός καθηγητής από το 2010.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Ήταν επίσης επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Είναι παντρεμένος με τη Βρετανίδα οικονομολόγο Χέδερ Γκίμπσον, που είναι διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών της Τράπεζας της Ελλάδος και μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.


epirusgate.blogspot.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης