Θεοδώριανα: Προσπαθούν να "τιθασεύσουν" τα ορμητικά νερά


- Με εθελοντική εργασία των κατοίκων

Όλοι μας κάθε καλοκαίρι χαιρόμαστε να βλέπουμε σε λειτουργία το νερόμυλο στην είσοδο του χωριού και οι περισσότεροι ψάχνουμε το μυλωνά για τη νεροτριβή. (ΦΩΤΟ)



Επίσης το αρδευτικό αυλάκι που έρχεται από τους καταρράκτες εκτός του ότι ξεδιψά τους κήπους και τα χωράφια, δίνει ξεχωριστή ομορφιά στο μονοπάτι για τους καταρράκτες αλλά και στο χωριό, αφού διασχίζει ορμητικό τα περισσότερα σοκάκια του ακόμα και την πλατεία.

Για να φτάσουμε όμως εκεί, στις αρχές κάθε καλοκαιριού στήνονται δυο επιχειρήσεις με εθελοντική εργασία, που δεν είναι και τόσο εύκολες.


Και για τα δύο χρειάζονται να κατασκευαστούν οι "δέσεις", δηλαδή πρόχειρα φράγματα που θα "τιθασεύσουν" τα ορμητικά νερά, ώστε να γίνει εκτροπή ποσότητας νερού από το ποτάμι στο νερόμυλο και στο αρδευτικό αυλάκι.


Πρέπει κάποιοι να μπουν μέχρι το λαιμό στα παγωμένα νερά,να κουβαλήσουν στις πλάτες τους κορμούς και άλλα υλικά για μεγάλη απόσταση, αφού πρώτα καθαρίσουν τα αυλάκια και τη νεροτριβή από μπάζα και κατολισθήσεις.


 Γι αυτό κάθε Αύγουστο πριν ασκήσουμε κριτική για το οτιδήποτε και πριν "γείρουμε" το Σταυρό δίνοντας ραντεβού για τον ερχόμενο Αύγουστο, ας φροντίσουμε να αποδείξουμε την αγάπη μας για το χωριό μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις και να στηρίξουμε όποιες προσπάθειες γίνονται.


Δημήτρης Στεργιούλης
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης