ΕΕ-ΔΝΤ: Βάση διαπραγμάτευσης υπό όρους η ελληνική πρόταση


- Μεταξύ 78 και 84 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές 

Θετική είναι η υποδοχή της ελληνικής πρότασης από την Ευρωπαϊκής Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο.



Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ αποτιμούν τις ελληνικές προτάσεις ως βάση για διαπραγμάτευση σχεδίου διάσωσης υπό συγκεκριμένους όρους.

«Οι τρεις θεσμοί έκαναν μια πρώτη κοινή εκτίμηση της ελληνικής πρότασης που υποβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης. Υπό συγκεκριμένους όρους, αποτιμούν τις προτάσεις ως βάση για διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα στήριξης από τον  ESM. Η αξιολόγηση αυτή εστάλη στον πρόεδρο του Eurogroup  χθες βράδυ», τόνισε ο αξιωματούχος.

Η σύσταση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα απόγευμα, κατά την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλούνται να αποφασίσουν επί του αιτήματος της Αθήνας για βοήθεια από τον ESM, σημειώνει το Reuters.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το Eurogroup επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι έλαβε την αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. O Mισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, έγραψε στο twitter ότι το Eurogroup έλαβε σήμερα τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών.

Η μία αφορά τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMΣ), και η άλλη έκθεση αξιολόγησης αφορά τις ελληνικές προτάσεις.

Η συνεδρίαση του Εurogroup θα ξεκινήσει στις 4μ.μ. ώρα Ελλάδας.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης