Άρτα: Άγνωστοι βεβηλώνουν τον Άγιο Δημήτριο


Την έντονη διαμαρτυρία κι αγανάκτησή τους, για τα συνεχή κρούσματα βεβήλωσης που υφίσταται εξωτερικά ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, εκφράζουν οι εφημέριοι και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού.



Σύμφωνα με όσα αναφέρουν η βεβήλωση γίνεται από άγνωστα άτομα, κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ο χώρος των προπυλαίων του Ιερού Ναού έχει καταστεί τα τελευταία έτη στέκι αρκετών νέων ατόμων τα οποία παρά τις ευγενικές προτροπές τόσο των Εφημερίων όσο και των Επιτρόπων για μια ποιο ευπρεπή στάση και συμπεριφορά, συνεχίζουν να μην σέβονται το χώρο με αποτέλεσμα κάθε πρωΐ η Νεωκόρος να βρίσκεται μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα με την εικόνα της εισόδου του Ιερού Ναού να θυμίζει σκουπιδότοπο. 

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:

Επειδή πρόκειται για μια παγιωμένη πλέον κατάσταση διαμορφωθείσα με την ανοχή και υπομονή μέχρι σήμερα της Ενορίας, διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε πλευρά και καλούμε τόσο τη Δημοτική αρχή όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση για μια καλύτερη επίβλεψη και ασφάλεια των Δημοσίων χώρων και Κτηρίων, κατά τις ώρες που εμείς για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο Ναό, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε μια έντονη παιδαγωγική παρέμβαση και διαφώτιση προς τα νέα παιδιά ώστε να σέβονται τη δημόσια περιουσία, πολύ δε περισσότερο τους Ιερούς Ναούς της πόλεώς μας.

Από την πλευρά μας θέλουμε τα νέα παιδιά να είναι κοντά στην Εκκλησία, δεν μας ενοχλεί η καλή και πρέπουσα παρουσία τους στα προπύλαια, γιατί πιστεύουμε και επιδιώκουμε κάποια στιγμή να εισέλθουν και εντός του Ιερού Ναού, όπου θα βρουν απαντήσεις στα προβλήματά τους στηρίζοντας τις ελπίδες τους στο Θεό και στους Αγίους μας.


 epiruspost.gr



Σχόλια

  1. Αυτά που παρουσιάζονται απο το "ρεπορτάζ"σαν ΒΕΒΗΛΩΣΗ είναι δύο μουτζουρες με σπρει που υπάρχουν στο πίσω μέρος του ναού, πάνω απο 3-4 χρόνια.Οι διάφορες παρέες νεολαιων που συχνάζουν στην πλατεια (επειδή περνάω πολύ συχνά), όταν αποχωρούν απο το σημειο τους βλέπω να μαζευουν τα δικά τους αλλά και πολλές φορές μαζί με τα δικά τους να μαζευουν και τα σκουπίδια κάποιων ασυνήδητων ή επιπόλαιων δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω.Διαβάζω στην ανακοινωση της εκκλησίας πως ζητούν καλύτερη επίβλεψη κατά τις ώρες που "για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να βρίσκονται στο Ναό" απο την δημοτική αρχή και την αστυνομια.
    Εμείς δηλαδή που μένουμε στην γύρω περιοχή και δεν μπορούμε όλη νύχτα να κλήσουμε μάτι απο τις μουσικές που παίζουν στην διαπασόν τα κλάμπ και η αστυνομία το μόνο που κάνει ειναι να περνάει και απλά να σταματάει η μουσική μέχρι να φύγει το περιπολικό και μετά πάλι τα ίδια ολη νύχτα νταπα ντούπα ? Εμεις τι πρεπει να κάνουμε? σε ποιόν να απευθυνθούμε? και πώς να βρούμε το δίκιο μας?
    Αλλο ένα ειναι πως τα σκουπίδια που γίνονται συνήθως γίνονται απο τα μικρά παιδάκια και δεν κατηγορώ τα παιδια αλλά τους γονεις και τους δασκάλους που πρέπει να μάθουν στα παιδιά να σέβονται τους δημόσιους χώρους. Κάποιοι γονεις μαζευουν τα σκουπιδια που κάνουν τα παιδιά τους αλλά οι περισσότεροι όχι .
    Τέλος πάντων .νομίζω πως είναι υπερβολική η έκταση που παίρνει το θέμα και η εκκλησία θα μπορούσε να βάλει έναν κάδο όπως ειχε παλιότερα δίπλα στον ναό και να τοιχοκολήσει μια ανακοινωση στην πόρτα του ναου που να καλει τους πολίτες να σεβονται τον χώρο .Αμέσως αστυνομίες και Αρχές να επιληφθούν τους επικίνδυνους κακοποιούς? για ηρεμήστε λίγο.Με τέτοιες νοοτροπίες διώχνετε τον κόσμο απο την εκκλησία και μετά παραπονιέστε και απο πάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης