Έληξε το γάλα; Μην το πετάξετε!


- Είναι ακόμα χρήσιμο!

Το γάλα είναι ένα προϊόν που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και δεν είναι λίγες φορές που λήγει πριν χωρίς να το πάρουμε είδηση! Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;



Αντί να το πετάξουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους, ώστε να μην πάει ούτε μία σταγόνα χαμένη!

1. Φτιάξτε μία μάσκα προσώπου
Το γάλα προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα και με αυτό, μπορούμε να φτιάξουμε την τέλεια μάσκα για το καλοκαίρι! Απλώστε ληγμένο γάλα στο πρόσωπό σας με λίγο βαμβάκι, αφήστε το να κάνει τη δουλειά του για 10 λεπτά και ξεπλύντε το επίσης με γάλα. Έπειτα πλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό και είστε έτοιμες! Η επιδερμίδα σας θα λάμπει!

2. Στο μαγείρεμα
Αν έχουν περάσει μόνο μία με δύο ημέρες από την ημερομηνία λήξης, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα φαγητά και γλυκά. Το γάλα, αφού βράσει, δεν μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μας, έτσι όταν λήξει είναι ιδανικό για αυτή τη χρήση.

3. Στον κήπο
Το γάλα δεν κάνει καλό μόνο στη δική μας υγεία, αλλά και στην «υγεία» των λουλουδιών μας! Λίγο ληγμένο γάλα στα αγαπημένα μας φυτά και θα ανθίσουν ακόμα περισσότερο!

4. Στο γυάλισμα των ασημικών
Και όμως! Το γάλα μπορεί να κάνει θαύματα και στις δουλειές του σπιτιού. Βάλτε σε ένα μπολ λίγο γάλα και βουτήξτε μέσα τα ασημικά που θέλετε να γυαλίσετε. Αφήστε τα λίγες ώρες και έπειτα ξεπλύνετέ τα με νερό. Θα τρίβετε τα μάτια σας από το αποτέλεσμα!

mothersblog

madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης