Παρατείνεται η τραπεζική αργία


Σύσκεψη υπό τον Μάρδα στις 6 το απόγευμα με τραπεζίτες - Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το έως πότε αλλά και το ποιο θα είναι το όριο αναλήψεων - Reuters: Κλειστές για «τουλάχιστον μερικές μέρες ακόμα» οι τράπεζες - Σταθάκης: «Ως την Παρασκευή θα βγάζουν 60 ευρώ τα ΑΤΜ εάν η ΕΚΤ διατηρήσει "παγωμένο" τον ELA»



 Αργά απόψε αναμένονται οι αποφάσεις για την παράταση της τραπεζικής αργίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το έως πότε θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες και αν θα αυξηθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και των 120 ευρώ για συνταξιούχους από τα γκισέ.

Λόγω και της καθυστέρησης της συνεδρίασης της ΕΚΤ, τα χρονικά όρια πιέζουν και αν δεν έχει προλάβει να ορκιστεί και ο νέος υπουργός Οικονομικών, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται και για παράταση της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου με απλή υπουργική απόφαση όπου θα βάλει την τελευταία του υπογραφή ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα η ΠΝΠ δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών, να τροποποιήσει το όριο αναλήψεων και την ημερομηνία λήξεως της τραπεζικής αργίας.

Οι …λεπτομέρειες αυτές θα αποσαφηνιστούν σε ειδική σύσκεψη που ξεκινά στις 6 το απόγευμα στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με εκπροσώπους των τραπεζών.

Αν πάντως καταστεί εφικτό από άποψη χρόνου, μπορεί και να συνταχθεί κανονικά νέα Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα ορίζει και ποιες τραπεζικές εργασίες θα διενεργούνται στα υποκαταστήματα των τραπεζών (πχ άνοιγμα θυρίδων).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως, η ιδέα της κυρίας Βαλαβάνη για έλεγχο στα μετρητά που φυλάσσονται σε θυρίδες είχε εξεταστεί και απορρίφθηκε πριν την έκδοση της τελευταίας ΠΝΠ στις 30 Ιουνίου.

Οι συνταξιούχοι


Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία και αυτή την εβδομάδα για χιλιάδες πολίτες, κυρίως συνταξιούχους, που έχουν σχηματίσει ουρές από τα ξημερώματα έξω από τις τράπεζες.
Μπορεί να επικράτησε συντριπτικά το «όχι» με 61% στο δημοψήφισμα, αλλά οι πολίτες και σήμερα είχαν στηθεί στις ουρές, είτε για να βγάλουν τα 60 ευρώ που έχουν ημερήσιο όριο ανάληψης, είτε οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους.

Ωστόσο πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που στήνονται άδικα στις ουρές των γκισέ των τραπεζών και ενώ έχουν λάβει την περασμένη εβδομάδα το ποσό των 120 ευρώ, νομίζουν ότι θα πάρουν ακόμα 120 ευρώ σήμερα. Το δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Μάρδας το πρωί στον ΑΝΤ1 διευκρινίζοντας πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. 


protothema.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης