Μήνυση κατά του Βαρουφάκη κατέθεσε ο Απ. Γκλέτσος


- «Οδήγησε το λαό σε εξαιρετικά μεγάλη οικονομική καταστροφή» 

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Απόστολος Γκλέτσος πρόεδρος του κόμματος «Τελεία» και δήμαρχος Στυλίδας .



Στην μηνυτήρια αναφορά του ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του πρώην υπουργού Οικονομικών καθώς και να διωχθεί ποινικά για έκθεση του Ελληνικού Κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων υπογραμμίζοντας ότι «με την εξαιρετικά δυσμενή συμπεριφορά του κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια εξέθεσε το ελληνικό Κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειες του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας και βλάπτοντας απόλυτα και αναντίρρητα  τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας».

Στην οκτώ σελίδων αναφορά του ο κ. Γκλέτσος απαριθμεί μια προς μια τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και καταγράφει τις αντιφάσεις στις οποίες όπως λέει υπέπεσε ο τέως υπουργός κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας.

Όπως υποστηρίζει: «Οδήγησε το λαό σε εξαιρετικά μεγάλη οικονομική καταστροφή αφού εξέθεσε με την προκλητική συμπεριφορά του το Ελληνικό Κράτος και προκάλεσε αντίποινα με τη μορφή τελεσιγράφου». Εξαιτίας της συμπεριφοράς του, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της «Τελείας», «η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πολύ μεγάλη, πρωτοφανή για την ιστορία της οικονομική, καταστροφή».

Ο κ. Γκλέτσος αναφέρεται στις  στιλιστικές επιλογές του κ. Βαρουφάκη, αλλά και στην «ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του», καθώς όπως λέει  «φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα».

Μάλιστα, τον  κατηγορεί  ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας και σταδιοδρομίας του επί σειρά ετών ακόμα και πριν την υπουργοποίησή του επέδειξε μία αντιφατική, πολυμορφική και ετερόκλητη συμπεριφορά ως προς τις κομματικές και εν γένει πολιτικές πεποιθήσεις του αλλά και τις προθέσεις και τους σκοπούς του ενεργώντας τόσο ως ακαδημαϊκός καθηγητής, "αιρετικός" και απαισιόδοξος για το μέλλον και "αντιευρωπαϊστής", που έγινε διεθνώς γνωστός ως υποστηρικτής και θεωρητικός της άμεσης χρεοκοπίας».

Σε δηλώσεις του  ο Απ. Γκλέτσος ανέφερε ότι ο Γ.Βαρουφάκης παγίδεψε τον Πρωθυπουργό και ζήτησε «η κοινωνία να χειραφετηθεί και να προστατευθεί από εκείνους που κάνουν κακό στην πατρίδα», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον η «Τελεία» μπει στη Βουλή να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα σε ότι αφορά συγκεκριμένα νομοσχέδια.

newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης