Άρτα: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και μηχανημάτων


Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, ως και της παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός (βαθμός επικινδυνότητας  τρία (3) και άνω)...



...κατά τη θερινή περίοδο, μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι μέχρι 31-10-2015 και από ώρας 21:00 βραδινή  έως  06:00 πρωϊνή, στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές της ΠΕ Άρτας, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Στον δρόμο της Ανατολικής Πλευράς του λόφου Περάνθης που διέρχεται έμπροσθεν των ΕΠΑΛ-ΙΕΚ, από την διασταύρωσή του με την οδό Στρατώνος μέχρι το Τουριστικό περίπτερο και από το τουριστικό περίπτερο μέχρι τη Λιμίνη, στο διανοιχθέντα νέο δρόμο, που διέρχεται κατά μήκος της κορυφογραμμής του Λόφου Περάνθης.

•Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνονται και οι χωματόδρομοι που διασταυρώνονται με τους ανωτέρω δρόμους και βρίσκονται επί του λόφου, δύο στην Ανατολική και ένας στη Δυτική πλευρά άνωθεν της Ι.Μ. Κ. Παναγιάς.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των  Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Η εφαρμογής της απόφασης αυτής, ανατίθεται στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Δασική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Αγροφυλακής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης