Άρτα: Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για τη φύλαξη τραπεζών


Ελλιπή αστυνόμευση, κατασπατάληση δυνάμεων, αλλά και καταπόνηση του προσωπικού καταγγέλλουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων από τη συνεχή φύλαξη και περιπολία στα υποκαταστήματα των τραπεζών, που λειτουργούν στην πόλη.



Προτείνουν, μάλιστα, από σήμερα Δευτέρα οπότε και ανοίγουν όλες οι τράπεζες το μέτρο της φύλαξης να αρθεί.

Στο έγγραφό τους προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν: 

Κατόπιν της υπ΄ αριθ. 1244/15/1168034 από 30/06/2015 διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διατίθενται αστυνομικοί για τη φύλαξη των τραπεζικών καταστημάτων όλης της χώρας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε το κλείσιμο τους και την αθρόα συγκέντρωση συμπολιτών μας έξωθεν αυτών για την εξυπηρέτησή τους.

Όσον αφορά την περιοχή μας, διατίθενται πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις όχι μόνο για την φύλαξη, αλλά και την επιτήρηση αυτών από εποχούμενες και πεζές περιπολίες των τμημάτων και την ομάδα «ΔΙ.ΑΣ.».

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση της πόλης μας, την κατασπατάληση δυνάμεων αλλά και την καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού, καθόσον βρισκόμαστε εν μέσω θερινής περιόδου και υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγω των προγραμματισμένων κανονικών αδειών.

Τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και με διαφαινόμενο το άνοιγμα των τραπεζών τις επόμενες ημέρες, προτείνεται η λήξη της φύλαξης των τραπεζικών καταστημάτων και να παραμείνει μόνο η επιτήρηση αυτών, από τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες των Τμημάτων και την ομάδα «ΔΙ.ΑΣ.»

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ