ANSA: Ο Τσίπρας ζητάει επειγόντως 7 δισ. ευρώ για να αποφύγει τη χρεοκοπία


«ΔΑΝΕΙΟ-ΓΕΦΥΡΑ» 

Χρηματοδότηση ύψους 7 δισ. ευρώ εντός των επόμενων 48 ωρών ζήτησε σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο Ελληνας πρωθυπουργός από τους εταίρους της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να πληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της και να μην χρεοκοπήσει. 



Το τηλεγράφημα του ANSA από τις Βρυξέλλες έρχεται την ώρα που ξεκινάει το Eurogroup όπου η ελληνική αντιπροσωπεία και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση επί της νέας ελληνικής πρότασης.

Οπως αναφέρεται πρόκειται ουσιαστικά για έτοιμα επείγουσας χορήγησης ενός «δανείου-γέφυρα» ώστε να κερδηθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι να καταλήξουν Ελλάδα και δανειστές σε μία κοινώς αποδεκτή λύση.

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα θα διατυπωθεί επισήμως στην Σύνοδο Κορυφής το βράδυ.

Την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα SZ στην ηλεκτρονική της έκδοση αποκαλύπτει στοιχεία της ελληνικής πρότασης μέτρων, αναφέροντας ότι δεν διαφέρουν σημαντικά από όσα απορρίφθηκαν στο δημοψήφισμα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ΦΠΑ 13% στην εστίαση, διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και περιορισμένες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης