Στις 7.00 ανοίγουν αύριο οι κάλπες


-Στις 21.00 η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος 

Από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ θα διαρκέσει η αυριανή ψηφοφορία για το δημοψήφισμα, ενώ οι ετοιμασίες συνεχίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Οι κάλπες και τα παραβάν έχουν ήδη τοποθετηθεί στα εκλογικά τμήματα, ενώ το εκλογικό υλικό έχει μοιραστεί στις περιφέρειες. 



Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, όπως είχε γίνει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι εκλογείς εκφράζουν την προτίμησή τους βάζοντας σταυρό στην απάντηση της επιλογής τους, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί άκυρη. Ο σταυρός θα πρέπει να μπαίνει είτε στο κουτάκι είτε δίπλα από το όχι/ναι.

Κοντά στις 21:00 την Κυριακή εκτιμάται θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τη Singular Logic, σύμφωνα με το πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της Singular Logic Μ.Καριώτογλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" υπογράμμισε ωστόσο ότι ενδέχεται να μην είναι τελικά διαθέσιμη η εκτίμηση, εφόσον η απόσταση μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Το απόγευμα χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης εναντίον πολιτών, που στρέφονταν σε βάρος των νομοθετικών διαδικασιών, που προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος κι έτσι αυτό θα διεξαχθεί κανονικά.

Μειωμένη κίνηση σε σχέση με τα αντίστοιχα Σάββατα του Ιουλίου ήταν το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ετεροδημότες έχουν δικαίωμα έκπτωσης από 30-50%, εφόσον αποδείξουν ότι μεταβαίνουν στον προορισμό τους προκειμένου να μετάσχουν στο δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, θα γίνονται χωρίς την καταβολή διοδίων σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το υπουργειο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ δωρεάν θα είναι την Κυριακή οι διελεύσεις και στην Αττική οδό

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ