Κομισιόν: Εκταμιεύτηκε το δάνειο των 7 δισ. €


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

 Σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλαδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δισ. ευρώ.  



Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής Μαργαριτης Σχοινας σήμερα απο τις Βρυξέλλες σημειώνοντας παράλληλα οτι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο.

Ανέφερε επίσης πως σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με στόχο να γίνουν διαβουλεύσεις με τα υπουργεία στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου διάσωσης.

Οι θεσμοί απαιτούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των υπουργείων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εταίρων-ελληνικής κυβέρνησης, είχε εκφραστεί έντονη δυσαρέσκεια εκ μέρους των πρώτων, για το γεγονός, 'όπως ανέφεραν ότι οι εκπρόσωποί τους περιφέρονταν σε διάφορα ξενοδοχεία προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των υπουργείων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας είναι οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ).

ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης