Βουργαρέλι: Ανάσες Πολιτισμού Ιούλιο – Αύγουστο 2015


Δεν είναι μόνο η συνήθεια κάτι να κάνουμε το καλοκαίρι στο Βουργαρέλι για να έχουμε δικαιολογία για την ύπαρξή μας οι δύο Σύλλογοι.

Είναι μια εσωτερική ανάγκη των Βουργαρελιωτών και αυτών που μένουν στο χωριό αλλά και των αποδήμων για να βρεθούν μεταξύ τους το Καλοκαίρι όλοι μαζί, να επικοινωνήσουν να "σπάσουν" λίγο τη μοναξιά και την ερημιά του Χειμώνα στο χωριό.



Και φέτος που οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες "επιβάλλεται" ο πολιτισμός να παίξει το συνδετικό του ρόλο, να ψυχαγωγήσει με την πραγματική έννοια του όρου, "να γεμίσουν οι μπαταρίες" όσο είναι δυνατόν για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Εμείς, όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις και τα οικονομικά μας φροντίσαμε να δώσουμε μια νότα πολιτισμού και χαράς σε όλους τους συγχωριανούς μας.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε για το φετινό Καλοκαίρι είναι οι ακόλουθες:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Σάββατο 25 Ιουλίου 2015. Αναβίωση ιστορικής μνήμης. Για 6η χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του Μοναστηριού του Άι-Γιώργη εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την έναρξη της Επανάστασης στα Τζουμέρκα και το Ραδοβύζι το 1821 που ξεκίνησε απ’ αυτό το χώρο.

Σημ: Η εκδήλωση αυτή ήδη πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 21η Από 1 – 20 Αυγούστου. Θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό πλέον στέκι, στην άκρη της Πλατείας το "Βακούφικο" όπου ο εξωτερικός χώρος κάθε Καλοκαίρι γίνεται παιδότοπος, παιδική χαρά, γεμίζει ζωή. Για τους μικρούς μας φίλους προγραμματίζουμε διάφορες εκδηλώσεις που πολλές απ’ αυτές είναι αυθόρμητες και θα ανακοινώνονται εκείνες τις μέρες. Να σημειώσουμε ότι και φέτος θα έχουμε μουσικές βραδιές αυθόρμητες όπως και πέρυσι καθώς και παρεΐστικες κουβέντες με ό,τι αυτές συνεπάγονται.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουργαρελίου για 4η συνεχόμενη χρονιά οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος. Κινητή ομάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα θα βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ Σάββατο 8 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουργαρελίου οργανώνει δημοτική βραδιά στην Πλατεία του χωριού .

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΙΟΚΑ Τετάρτη 12 Αυγούστου: Στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου ο δεξιοτέχνης της κάμερας Βασίλης Γκανιάτσας συναντά τα χνάρια του δεξιοτέχνη του βιολιού Βασίλη Τζιόκα σε ένα αφιέρωμα, ύμνο στο Βουργαρελιώτη λαϊκό οργανοπαίχτη.

Ίσως οι εκδηλώσεις μας να φαίνονται φτωχές, γιατί μας πρόλαβαν τα γεγονότα στη χώρα μας. Μπορεί και κάποιες που έχουν άμεση σχέση με οικονομικούς λόγους να αναβληθούν ή να ματαιωθούν. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα γι’ αυτό με ανακοινώσεις στο χωριό. Έχουμε όμως αποδείξει ότι μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και με δικούς μας τρόπους πιο ζεστούς και ποιοτικούς αρκεί να έχουμε τη διάθεση.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ με διάθεση για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και όχι μόνο.

avaritsa.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ