Άκτιο: Με Φραγκοσυριανή υποδέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες της easyjet


Μια πρώτη γεύση της τοπικής φιλοξενίας πήραν οι πρώτοι επιβάτες της πτήσης eazyjet που έφτασε σήμερα στις 14:00 στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

(Βίντεο - Φώτο)






Στην υποδοχή τους τουριστών βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Βασιλάκης. Από τον Δήμο Πρέβεζας, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης και ο Κοσμάς Κορωναίος αλλά και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Χαλκίδης Πολύκαρπος.





Οι επιβάτες της πτήσης από την Αγγλία, έδειξαν να εκπλήσσονται με το που έφτασαν στον χώρο των αφίξεων μιας και είχε στηθεί γι αυτούς μια μικρή γιορτή και δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.





Με την Φραγκοσυριανή, συρτάκι και ελληνική μουσική, φορείς και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, ενώ σε όλους προσφέρθηκαν δώρα, αναψυκτικά και γλυκά, από παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές.





Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που όταν πλέον συνειδητοποίησαν ότι όλο αυτό είχε στηθεί για τους ίδιους, έβγαλαν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές και απαθανάτιζαν τις στιγμές.



Η παρουσία εκπροσώπων της περιφερειακής και δημοτικής αρχής φανερώνει τη σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας, να εντάξει η εταιρία πτήσεις από την Αγγλία στο Άκτιο, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Ιωάννου.

«Σήμερα βρεθήκαμε εδώ να υποδεχθούμε την πρώτη πτήση της easyjet στην περιοχή μας. Είναι ένα σημαντικότατο γεγονός. Θεωρώ ότι πολλοί δεν έχουν καταλάβει την αξία αυτής της πτήσης, η οποία είναι δύο φορές την εβδομάδα για περίπου 33 εβδομάδες, έως τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει ότι η πτήση αυτή θα φέρει περίπου 10χιλ άτομα στην περιοχή μας, για εφτά περίπου διανυκτερεύσεις» τόνισε ο κ. Ιωάννου επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την τοπική οικονομία.

«Η Περιφέρεια και όλοι οι φορείς έκαναν αυτά που μπορούσαν» είπε τέλος ο Στράτος Ιωάννου, συμπληρώνοντας ότι «τώρα μένει να κινηθούν και οι επαγγελματίες του κλάδου και να το πάρουν από εδώ που το φέραμε και να το παν ακόμα παραπέρα»

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδος Καχριμάνης, έκανε λόγο για μια σπουδαία μέρα για τον τουρισμό.
«Εμείς ως Περιφέρεια στηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες και επειδή πιστεύουμε πολύ στους ιδιώτες και στην δύναμη που βάζουνε μέσα από το επιχειρείν και τη δύναμη των υπηρεσιών τους, τους λέμε «όλοι μαζί για καλύτερες μέρες στον τουρισμό στην Ήπειρο»» τόνισε ο κ. Καχριμάνης.


pamepreveza.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ