Στείλαμε ελικόπτερο του ΠΝ στα Τζουμέρκα!


-Για αποστολή διάσωσης

Ένα “θαλασσινό γεράκι” του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη διάσωση στα όρη Τζουμέρκα. Το σύστημα διάσωσης αλλά και μεταφοράς ασθενών από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα στηρίζεται ως γνωστόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. (ΦΏΤΟ από ΓΕΝ)




Όσα ιπτάμενα μέσα αγοράστηκαν κατά καιρούς για να αναλαμβάνουν τουλάχιστον τις αποστολές μεταφοράς ασθενών είτε έπεσαν παίρνοντας μαζί τους ανθρώπινες ζωές, είτε απλά υπάρχουν.

Κάπως έτσι είμαστε υποχρεωμένοι -γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄ όλα- να χρησιμοποιούμε και να ρισκάρουμε ένα εξαιρετικά πολύτιμο και πανάκριβο ελικόπτερο και βέβαια τις ζωές των ακόμη πιο πολύτιμων χειριστών του ΠΝ για να κάνουν διάσωση…στα Τζουμέρκα.

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες του ΓΕΝ το περιβάλλον στο οποίο κλήθηκαν να επιχειρήσουν οι άνθρωποι του ΠΝ δεν έχει καμία σχέση με ότι έχουν εκπαιδευτεί.

Παρόλα αυτά τα κατάφεραν μια χαρά. Όπως πάντα.




Μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 9 Μαΐου 2015, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου AEGEAN HAWK), διέσωσε τραυματισμένο ορειβάτη από τα όρη Τζουμέρκα, σε υψόμετρο 2000 μέτρων.

Το ελικόπτερο του ΠΝ μετέφερε με ασφάλεια τον τραυματισμένο ορειβάτη στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.



www.onalert.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ