Με επιτυχία οι Πολιτιστικές Διαδρομές στην Ήπειρο


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που διοργάνωσε η εταιρία Somewhere we know, σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα στις 1-4 Μαϊου 2015. 

Μέσα σε τέσσερις μέρες επισκεφτήκαμε πέντε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε από κοντά τα αρχαία θέατρα της Δωδώνης, της Κασσώπης, των Γιτάνων, της Νικόπολης και της Αμβρακίας, αλλά και να περιηγηθούμε στις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου.



Πέρα από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής, είδαμε την πόλη της Άρτας με τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας και το ξακουστό γεφύρι της, περιηγηθήκαμε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος συμμετείχε μαζί μας στην εκδρομή, επισκεφτήκαμε το Νεκρομαντείο και τον ποταμό Αχέροντα, περπατήσαμε στα στενά και πανέμορφα δρομάκια της Πάργας, μάθαμε για την παραγωγή του ελαιόλαδου στο Μουσείο Ελιάς στην Πάργα και γευτήκαμε την τόσο ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Ηπείρου.

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος μας υποδέχτηκε στην Ήπειρο και μας ευχαρίστησε για την επιλογή μας να εγκαινιάσουμε με την εκδρομή μας το καινοτόμο έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα, την “Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”. Μας μίλησε για το σημαντικό αυτό έργο και τη σημασία που έχει για την ανάδειξη τόσο των ίδιων των αρχαιολογικών χώρων όσο και για την προβολή της Ηπείρου γενικά.

Η Somewhere we know προγραμματίζει τη διεξαγωγή και μίας δεύτερης τετραήμερης εκδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου για τις μέρες του Αγίου Πνεύματος, από τις 29 Μαϊου μέχρι την 1 Ιουνίου 2015. 

Η εκδρομή θα ξεκινήσει από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε όσους μένουν στην Πρέβεζα, την Άρτα και τα Ιωάννινα και ενδιαφέρονται να περιηγηθούν μαζί μας στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της εκδρομής αυτής θα διατεθεί για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, ως υποστήριξη στο έργο του σωματείου Διάζωμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδρομής, τις τιμές και τους τρόπους κράτησης, θα βρείτε σε αυτό τον σύνδεσμο: http://somewhereweknow.com/gr/portfolio-item/ancient-theatres-of-epirus-4-days/ ή μπορείτε να επικοινωνήστε με την Τζούλια Κουράφα

email: julia@somewhereweknow.com
τηλ: 211 4113224 και 6936 806306


epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ