Βρέθηκε ο θησαυρός του κουρσάρου Κάπτεν Κιντ;


Στη Μαδαγασκάρη

Τον θησαυρό του διαβόητου Σκοτσέζου κουρσάρου κάπτεν Ουίλιαμ Κιντ πιστεύουν πως εντόπισαν αρχαιολόγοι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο νησί Σεν Μαρί στη Μαδαγασκάρη.



Πρόκειται για μία ράβδο από ασήμι, βάρους 50 κιλών, την οποία έφεραν στην επιφάνεια δύτες και την οποία στη συνέχεια παρέδωσαν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο νησί του Ινδικού Ωκεανού, στον πρόεδρο της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, ο δύτης Μπάρι Κλίφορντ πιστεύει ότι το ασήμι χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και ότι προέρχεται από ναυάγιο του πλοίου του πειρατή. Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στην περιοχή της Μαδαγασκάρης, παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν ειδήμονες στην Ευρώπη.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξει την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ο δύτης θα εξασφαλίσει από το ναυάγιο δείγμα ξυλείας, το οποίο θα αποσταλεί σε ειδικό εργαστήριο του Λονδίνου. Εκεί, το τμήμα ξύλου θα υποβληθεί σε χημική ανάλυση, ικανή να καθορίσει εάν προέρχεται από σκάφος που κατασκευάσθηκε τον 17ο αιώνα και να διασαφηνίσει το είδος του.

Αυτό με τη σειρά του μπορεί να επιτρέψει στους ειδικούς να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το πλοίο του κάπτεν Κιντ, το οποίο είχε κατασκευασθεί σε αγγλικό ναυπηγείο.

Ο Κάπτεν Κιντ υπήρξε πραγματικό πρόσωπο και ήταν ένας από τους αγαπημένους παράνομους των Βρετανών λογοτεχνών, οι οποίοι πολύ συχνά εμπνεύστηκαν από αυτόν και τις θρυλικές περιπέτειές του. Γεννήθηκε γύρω στο 1645 στο Γκρίνοκ ή το Νταντί της Σκωτίας.

Γύρω στο 1660, μετοίκησε στην αγγλική κτήση της Αμερικής, ενώ δέκα χρόνια αργότερα υπηρέτησε ως πλήρωμα πολυεθνικού πειρατικού πλοίου στην Καραϊβική.

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έφερε στο φως πολλούς θησαυρούς γύρω από τους οποίους πλέχτηκε μια μοναδική μυθολογία, και έγινε γνωστός από τις επιθέσεις και τις συμπλοκές με άλλα καράβια, παράνομα και μη.

Εκτελέστηκε το 1701 για πειρατεία, έχοντας μόλις επιστρέψει από ένα ταξίδι στον Ινδικό Ωκεανό.

ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης