Άρτα: Αυτοψία στο χώρο του Μικρού Αρχαίου Θεάτρου Αμβρακίας


- "Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, ώστε το Θεατράκι να γίνει επισκέψιμο"

Το πρωί της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Αρταίων, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Προγραμματισμού Δ. Αρταίων κ. Τζαχρήστα, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κτιριακών Έργων και Μελετών του Δ. Αρταίων κ. Σακκά, τους κυρίους Κρανιώτη και Καλπούζο από τη ΔΕΥΑΑ και υπηρεσιακά στελέχη της Αρχαιολογίας,...



...επισκέφτηκε το Μικρό Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και είδε από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται το τρέχον διάστημα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

Όπως είναι γνωστό, στο νέο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί έργο για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου (Νικόπολη, Δωδώνη, Γιτάνη και Αρχαία Αμβρακία), ένα έργο 37 εκατομμυρίων ευρώ και στην Άρτα αντιστοιχούν μόνο 450.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μικρό Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας είναι το μόνο που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν είναι αρκετή για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ανάδειξή του.


Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε και από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξυδάκη να αυξηθεί το ποσό από τα 450.000 ευρώ στα 2.500.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και σε όλες τις ενέργειες για την κατά το μέγιστο ανάδειξη του συγκεκριμένου μνημείου,  ώστε να γίνει επισκέψιμο. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης