Ανεβαίνει στον τουριστικό χάρτη το Ιράν


- Μεγαλοπρεπή παλάτια, εντυπωσιακά τοπία κι αρχαία ερείπια 

Επί πολλές δεκαετίες, οι ταραγμένες σχέσεις της χώρας με τη Δύση είχαν ως αποτέλεσμα το Ιράν να μη θεωρείται ένας δελεαστικός προορισμός για τους τουρίστες.



Ωστόσο, φαίνεται ότι η νοτιοδυτική αυτή χώρα της Ασίας έχει αρχίσει να «ανεβαίνει» στον τουριστικό χάρτη.

Άλλωστε διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία ερείπια, μεγαλοπρεπή παλάτια και πανέμορφα φυσικά τοπία στον κόσμο.



Σύμφωνα με νέα στοιχεία, που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Ιράν αναδεικνύεται ως η πιο ανταγωνιστική (από άποψη τιμών) χώρα στον κόσμο για ταξιδιώτες.



Η έρευνα δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια και κατατάσσει 141 χώρες στον κόσμο, «αποκαλύπτοντας πόσο καλά θα μπορούσαν να αποκομίσουν βιώσιμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη μέσω του τουριστικού τομέα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, παρότι σήμερα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δε συστήνει τα ταξίδια στο Ιράν –όπως και σε περιοχές εντός ενός ορίου 100 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν- πιστεύεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα χαλαρώσει σύντομα τη στάση της.





«Το Ιράν είναι ένας από τους πιο ‘hot’ προορισμούς μας. Τον τελευταίο χρόνο είδαμε μια αύξηση της τάξης του 300% στις κρατήσεις μας» ανέφερε ο ταξιδιωτικός πράκτορας και διευθυντής της σελίδας Travel the Unknown, David McGuinness.



«Είναι χωρίς αμφιβολία η πιο φιλική χώρα στην οποία έχω βρεθεί ποτέ. Είναι μια πολύ ασφαλής χώρα. Οι επισκέπτες πηγαίνουν εκεί έχοντας μια συγκεκριμένη εντύπωση στο μυαλό τους, όμως μετά από μερικές ημέρες συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό μέρος» είπε ακόμη και συνέχισε:

«Οι γυναίκες κυκλοφορούν μόνες τους μέρα-νύχτα και τα ποσοστά εγκληματικότητας ήταν πολύ χαμηλά. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται: οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένα τα χέρια και τα πόδια τους, καθώς επίσης να φορούν και μαντήλα».





  newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης