Άρτα: Αρχίζει η καταπολέμηση κουνουπιών και τρωκτικών


Ο Δήμος Αρταίων υλοποιεί το τρέχον διάστημα το έργο «Καταπολέμηση κουνουπιών, τρωκτικών σε φρεάτια και υπαίθριους χώρους και επιβλαβών εντόμων σε σχολικά κτίρια» για το έτος 2015. 




 Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν οι εργασίες του έργου, με στόχο τη διατήρηση της υγιεινής και την προστασία των πολιτών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 40.639 ευρώ. 
 

Συγκεκριμένα, οι εργασίες του έργου αφορούν:      

•Την καταπολέμηση των κουνουπιών με τον εντοπισμό και την καταγραφή νέων σημαντικών εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, δειγματοληπτικούς σταθμούς ελέγχου προνυμφών, τοποθέτηση παγίδων, εφαρμογές προνυμφοκτονίας, παρακολούθηση ακμαίων κουνουπιών και εκτέλεση ψεκασμών εδάφους με εγκεκριμένα προνυμφοκτόνα και εντομοκτόνα.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν :

1.Στη Δημοτική Ενότητα Άρτας και συγκεκριμένα:
Σε όλα φρεάτια του κέντρου της πόλης.
Στη βλάστηση επί των πάρκων, πλατειών και εκκλησιών.
Στις εστίες διαχείμανσης και αναπαραγωγής των κουνουπιών (Αγ. Ανάργυροι, όλη η παραποτάμια ζώνη από το παραλίμνιο πάρκο ως τη Γέφυρα Άρτας)

2.Στη Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού και συγκεκριμένα στις Τ.Κ. Ανέζας, Γαβριάς, Καλογερικού, Κορωνησίας, Ψαθοτοπίου, Πολυδρόσου, Ράχης, Στρογγυλής και Βίγλας, σε στάσιμα νερά και βαλτώδεις επιφάνειες.

3.Στη Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα.

4.Και σε όποιες άλλες περιοχές διαπιστωθεί μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο ότι υπάρχει πληθυσμός κουνουπιών.

•Την καταπολέμηση των τρωκτικών σε φρεάτια, κτίρια και υπαίθριους χώρους με την τοποθέτηση δολωματικών παγίδων σε σημεία και χώρους στα οποία υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα εμφάνισης τρωκτικών, όπως το κέντρο της πόλης, η παραποτάμια ζώνη από το παραλίμνιο πάρκο ως τη Γέφυρα, η περιοχή Τριγώνου, η οδός Στρατώνος,  εγκαταλειμμένα κτίρια, το  Αμαξοστάσιο, κτλ.

•Την καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου μας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά την καταπολέμηση κουνουπιών, επιβλαβών εντόμων και τρωκτικών σε κοινόχρηστους χώρους, ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία  των κατοίκων της περιοχής μας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών και των τρωκτικών, τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους, θα πρέπει και ο κάθε ιδιοκτήτης να προβαίνει σε περιοδικούς ψεκασμούς εντός του ιδιόκτητου χώρου του, σε καθαρισμό της αυτοφυούς βλάστησης, σε στράγγιση των λιμναζόντων νερών, σε κάλυψη των κοπροσωρών στις σταβλικές εγκαταστάσεις, ώστε με τον τρόπο αυτό, να μειωθεί σημαντικά και ο κίνδυνος προσβολής των ζώων από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού.   


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ