Ρωσία: Ενδέχεται να εξαιρέσει από το εμπάργκο Ελλάδα, Κύπρο


- Ισως επιτρέψει σε εταιρείες να επιστρέψουν στην ρωσική αγορά

Η Ρωσία ενδέχεται να επιστρέψει σε περίπου 20 εταιρείες από την Ουγγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα να επιστρέψουν στη ρωσική αγορά μετά την άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην εισαγωγή τροφίμων από την ΕΕ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου. 
 

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ντάνκβερτ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η Μόσχα θα μπορούσε να επιτρέψει σε 15 ούγγρους και σε ορισμένους έλληνες και κύπριους παραγωγούς να εισέλθουν στην ρωσική αγορά. Η λίστα αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης ελλήνων προμηθευτών αγροτικών προϊόντων. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί» ανέφερε ο ρώσος αξιωματούχος.

Το ρωσικό εμπάργκο λήγει στις 7 Αυγούστου, έναν χρόνο μετά την επιβολή του. Ο Ντάνκβερτ δεν είπε πότε θα αρθεί το εμπάργκο, αλλά δήλωσε ότι δεν γίνονται διαπραγματεύσεις για την άρση του εμπάργκο.

Πάντως, ο Ντάνκβερτ άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα και μετά την άρση του εμπάργκο, δεν είναι βέβαιο ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα επιστρέψουν αυτομάτως στην ρωσική αγορά

Η ΕΕ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε επέκταση των κυρώσεων, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν κάνει αρκετά για την εφαρμογή της εύθραυστης ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία.

Περίπου 6.000 ευρωπαϊκές εταιρείες πραγματοποιούσαν εξαγωγές στη Ρωσία πριν την επιβολή του εμπάργκο. Πλέον οι εταιρείες αυτές έχουν αντικατασταθεί από εταιρείες στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, την Ασία, καθώς και από ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Σερβία.
tovima.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης