Άρτα: Θα λειτουργήσει τελικά το Θέατρο Κάστρου


Έκανε πίσω ο Δήμαρχος

Έτοιμο για να λειτουργήσει μετά από παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν ασφαλές για το κοινό θα είναι στις 5 Ιουνίου το υπαίθριο θέατρο του Κάστρου.



Την σχετική ενημέρωση για την απόφαση μιας σειράς από παρεμβάσεις στο χώρο ώστε να εξασφαλιστεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας και αντίστοιχο στατικής επάρκειας της κερκίδας έκανε προς το Σώμα ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα.

Ο κ. Τσιρογιάννης ανακοίνωσε ότι μετά από επιτόπια επίσκεψη στο χώρο με την παρουσία των Τεχνικών Υπηρεσιών, του διοικητή της Πυροσβεστικής, και σε συνεργασία με την αρχαιολογία και με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραγιώργο, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί δίκτυο υδροδότησης, πυροσβεστικές φωλιές, φωτεινά σήματα εξόδου, καθώς επίσης ότι θα κοπεί η κερκίδα στο ύψος της εισόδου εξόδου για πιο εύκολη έξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Έτσι θα εξασφαλιστεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας ενώ παράλληλα θα εξεταστεί και θα επιδιορθωθεί όπου απαιτείται η κερκίδα για να εξασφαλιστεί και πιστοποιητικό στατικής επάρκειας. Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για όλες τις εργασίες αυτές είναι η 5η Ιουνίου, ώστε ο χώρος να φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Την ανακοίνωση υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Π. Στασινό που όπως δήλωσε σκόπευε να θέσει εκ νέου το ζήτημα, όμως τον πρόλαβε ο δήμαρχος με την ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «Έστω κι αργά είναι θετικό το γεγονός ότι δόθηκε λύση, διότι στις ημέρες της κρίσης που διανύουμε διέρχεται κρίση και ο πολιτισμός στον οποίο οφείλουμε να δώσουμε ώθηση προς τα μπρος».

Θετικά υποδέχθηκε την ανακοίνωση αυτή και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ι. Παπαλέξης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι «Θα πρέπει να αποτελέσει βασική θέση και στάση του Συμβουλίου πως το υπαίθριο θέατρο του Κάστρου, αν όχι μοναδικό πανελλαδικά τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή για το οποίο έχουν εκφραστεί πολύ θετικά όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες που έχουν έρθει στην Άρτα με διάφορες παραστάσεις, δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να το ξηλώσουμε».

Τόνισε επίσης ότι ακόμη και για έξοδο κινδύνου μπορεί να βρεθεί από πλευράς των μηχανικών κάποια λύση, ενώ για την δημιουργία νέου στο χώρο των τένις μετέφερε την άποψη ότι από ακουστικής πλευράς δεν θα είναι ιδανικό ούτε για παραστάσεις Καραγκιόζη.

Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής Λίτσα Κιτσαντά, επισήμανε ότι «είναι καλό που υπάρχει αυτή η αναδίπλωση και κακώς αρχικά συμφωνήσατε ελαφρά την καρδία να το κλείσετε», ενώ υπογράμμισε ότι έχει ως χώρος προσφέρει ήδη πολλά, προάγοντας για χρόνια τον τοπικό πολιτισμό.

Επεσήμανε ωστόσο με άλλη ερώτησή της ότι πρέπει άμεσα να ανοίξει ο χώρος του Κάστρου και να καταστεί επισκέψιμος για όλους διότι ούτε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Άρτα δεν μπόρεσε να δει το Κάστρο, ενώ παρέμβαση του Δήμου ζητήθηκε και προς την Αρχαιολογία για να κοπούν τα χόρτα.

Ο κ. Τσιρογιάννης, προς τούτο απάντησε ότι η Αρχαιολογία της Άρτας δεν έχει προσωπικό για να φυλάσσει το χώρο ώστε να παραμένει ανοιχτός κάτι που γνωρίζει ο υπουργός και το επισήμανε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ στην Άρτα. «Οπότε θέλουμε και τη βοήθειά σας κ. Κιτσαντά να μεσολαβήσετε ώστε να προσληφθεί προσωπικό άμεσα για να ανοίξει και να είναι επισκέψιμο το Κάστρο», κατέληξε.

 «Ορφέας» 

Το σινεμά «Ορφέας» θα λειτουργήσει το καλοκαίρι. Αυτό δόθηκε ως απάντηση από τον δήμαρχο Αρταίων στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Στασινό που κατέθεσε σχετικό ερώτημα στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο κ. Τσιρογιάννης πρόσθεσε ότι ο χώρος θα λειτουργήσει και θα γίνουν κι εκεί ορισμένες εκδηλώσεις.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης