Ο Μιχ. Σακκάς ανάμεσα στα στελέχη που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ν.Δ


- Ο "Σύνδεσμος ’74" αναλαμβάνει πρωτοβουλία την ερχόμενη Δευτέρα 18 του μήνα

Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην πολιτευτής με τη Ν.Δ. στην Άρτα, Μιχάλης Σακκάς, είναι ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη που αποτελούν το "Σύνδεσμο ‘74", ένα φιλελεύθερο "think tank", που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2000 και αποτελείται από στελέχη... 



...που έχουν υπηρετήσει τον κομματικό και κυβερνητικό μηχανισμό από θέσεις ευθύνης κατά το παρελθόν και έχει ως στόχο τη διαφύλαξη των αρχών και των αξιών της κεντροδεξιάς παράταξης και της προσφοράς αυτής στον τόπο διαχρονικά έως και σήμερα.

Ο Μιχ. Σακκάς διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΤΕ ( 1990-1993), Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας (1989-1990 και 1993), Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Μεταφορών-Επικοινωνιών (2000-2004), Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΕΛ (2005-2006) και Πρόεδρος του ΟΑΣΑ (2006-2007) και επί σειρά ετών αιρετό Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Κεντρικού Πειθαρχικού του Συμβουλίου, καθώς και Μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο "Σύνδεσμος ‘74", την ερχόμενη Δευτέρα 18 του μήνα, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση στο Θέατρο Χατζηχρήστου, στη στοά Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, των παλαιών κομματικών στελεχών της Ν.Δ, όπου θα συζητηθεί το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης.

Στόχος είναι ο “Σύνδεσμός '74” να λειτουργήσει ως μία άτυπη “γερουσία”, η οποία θα παρέμβει για ιδεολογικά ζητήματα και για το μέλλον της κεντροδεξιάς. Μέλλον, που οι εμπνευστές της κίνησης σαφώς οραματίζονται χωρίς τον κ.Σαμαρά αλλά και χωρίς πρόσωπα με σκληρή δεξιά και νεοφιλελεύθερη λογική σε πρώτο πλάνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσκληση ξεκινά με τη φράση: “Τώρα που η αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας κορυφώνεται δεν επιτρέπεται όλοι εμείς που από το 1974 και μετά δώσαμε πολλούς και δύσκολους αγώνες να μένουμε άπραγοι και σιωπηλοί.”

Σύμφωνα με πληροφορίες, “συνθήματα” της εκδήλωσης θα είναι τα: “Αναγέννηση εδώ και τώρα” και “Η παράταξη δε χαρίζεται σε κανέναν”, ενώ ήδη έχει ετοιμαστεί ένα κείμενο το οποίο αφού ψηφιστεί θα δημοσιοποιηθεί και το οποίο θα έχει χαρακτήρα ιδεολογικής παρέμβασης στα εσωκομματικά πράγματα.

Βασικό στόχο ο "Σύνδεσμος '74" έχει να θέσει ιδεολογικά ζητήματα για το μέλλον της κεντροδεξιάς με σαφώς αντι-σαμαρικές διαθέσεις

epirusgate.blogspot.gr, news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης