Κατασχέθηκαν κινητά κι υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη…


-Στον Εισαγγελέα η δικογραφία 

Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων η ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά από εξαντλητική έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων για το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Βαγγέλη Γιακουμάκη.



Λίγο πριν την ολοκλήρωση της έρευνας, οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων προχώρησαν σε μία κίνηση που για πολλούς ήταν έκπληξη.

Κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα αλλά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη πιστεύοντας ότι θα αντλήσουν κι άλλες πληροφορίες που θα φωτίσουν τα αίτια που οδήγησαν το νεαρό από το Ρέθυμνο στην εξαφάνιση και το θάνατο.

Κινητά και υπολογιστές έχουν σταλεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, καθώς εκεί μπορεί να ανακτηθεί ακόμη και υλικό που είχε διαγραφεί από τους χρήστες.

Και τέτοιο υλικό μπορεί να είναι μηνύματα, φωτογραφίες αλλά και βίντεο καθώς από τις καταθέσεις προκύπτει ότι αρκετές φορές καταγράφονταν οι επιθέσεις στο νεαρό σπουδαστή που έφυγε από τη ζωή.

Οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τους αστυνομικούς ξεπερνούν τις εκατό. Στις συμπληρωματικές, τις οποίες κλήθηκαν συμφοιτητές του Βαγγέλη, έδωσαν στοιχεία και ονόματα για εκείνους που πρωτοστατούσαν σε περιστατικά βίας εναντίον του, περιέγραψαν σκληρές σκηνές που λάμβαναν χώρα στην εστία, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου μετά το μεσημεριανό φαγητό στη Γαλακτοκομική Σχολή.
Βρέθηκε τριάντα πέντε ημέρες αργότερα νεκρός, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου.
Ο θάνατός του συγκλόνισε το πανελλήνιο και έφερε στο προσκήνιο τη λέξη «μπούλινγκ», την ενδοσχολική βία δηλαδή και τον εκφοβισμό.

Κι αν στο πρώτο διάστημα, κανένας από τους συμφοιτητές του δεν μιλούσε, στην πορεία το σκηνικό άλλαξε και ειδικά μετά τον εντοπισμό του νεκρού, αρκετοί που κείνους που γνώριζαν κατέθεσαν κι έδωσαν λεπτομέρειες για πολλές από τις δύσκολες ώρες του Βαγγέλη στη Σχολή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης