Συμφώνησαν οι Ρώσοι για τα ψάρια της Άρτας και Θεσπρωτίας


Ολοκληρώθηκε  χθες Πέμπτη 30 Απριλίου, η επίσκεψη των Ρώσων επιθεωρητών της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor, σε επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών της Ηπείρου.



Ειδικότερα, οι Ρώσοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γείτονας» στην Άρτα και  την εταιρεία «Ανδρομέδα» στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν  υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ,το κλίμα ήταν πολύ καλό και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας.

Λίγα λόγια για την εταιρία "Γείτονας"


Η εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες - Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα ανήσυχων και δημιουργικών ανθρώπων που οραματίζονταν πρωτοπόρα πεδία ανάπτυξης.

Η σπανιότητα των ψαριών και η υψηλή τιμή, τους έκανε να στραφούν στις υδατοκαλλιέργειες
και ειδικότερα στην εκτροφή του χελιού. Η περιορισμένη γνώση για τον τρόπο εκτροφής και η ιδιαιτερότητα του είδους δημιούργησε μεγάλες δυσκολίες και καθυστερήσεις. 

Ωστόσο μετά από μία επίμονη αναζήτηση των βασικών παραμέτρων της ζωής και της βιολογίας του χελιού, εξασφάλισαν 
τη βάση για το σχεδιασμό και την κατασκευή των πρώτων δεξαμενών.

Μετά από 10 χρόνια προσωπικής εργασίας και την επένδυση πολλών χρημάτων η εταιρία Ιχθυοκαλλιέργειες - Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ καθιέρωσε αποδοτικές μεθόδους εκτροφής, ξεκινώντας από το μικρότερο εμπορικό μέγεθος των 150 gr. και φθάνοντας στο μεγαλύτερο των 1300 gr. Κάθε χρόνο εξάγονται 
170 - 220 τόνοι από τα προϊόντα της.

Η εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες - Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ πέτυχε να παράγει και να διαθέτει στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική αγορά ποικίλα προϊόντα χελιού (Ζωντανά, Nωπά και Kαπνιστά) και άριστης ποιότητας τιλάπια και κέφαλο. Με σταθερή πορεία και συνεχή δουλειά έχει καθιερωθεί στο χώρο με το άριστο προϊόν που παράγει. Η εταιρία εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000:2005) - HACCP .

Πηγή αρχικού κειμένου: epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ