Στην Μικτή Κόσμου προσκλήθηκε η Λαμπρίνα Τσάκαλου !!


-Η πρόσκληση αυτή τιμάει όχι μόνο το χ/μ της Ελλάδας, ...αλλά και το Πέτα Άρτας...!!

Η αθλήτρια της Εθνικής μας ομάδος (beach handball και σάλας) Λαμπρίνα Τσακάλου επελέγη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να στελεχώσει την Μικτή Ομάδα Επιλέκτων Αθλητριών από όλο τον Κόσμο. 



Η Μικτή αυτή ομάδα θα δώσει αγώνα επίδειξης στην Λωζάννη (17 Ιουλίου), για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στα πλαίσια των προπαρασκευαστικών κινήσεων για την ένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (μετά από αυτούς των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, Μπουένος Άιρες 2018).

Η πρόσκληση αυτή περιποιεί ιδιαίτερη τιμή τόσο στην ίδια, στην Χώρα, στην οικογένεια όσο και στην ομάδα και τους προπονητές της (beach handball και σάλας).

Μικρό αθλητικό βιογραφικό


Σημειώνουμε ότι η Λαμπρίνα Τσάκαλου είναι γεννημένη στις 7 Αυγούστου του 1993 στο Πέτα Άρτας και άρχισε την αθλητική της σταδιοδρομία στην Αναγέννηση Άρτας. Στη συνέχεια έκανε μεταγραφή στη Νέα Ιωνία. 


Αν και προερχόμενη από μια καθαρά χαντμπολική πόλη, όπου η Αναγέννηση Αρτας μεταξύ 1998 και 2006 έφερνε το ένα μετά το άλλο τα τρόπαια, η Τσάκαλου ως ίντερ δεν έκανε τα πρώτα βήματα στον αθλητισμό σε παρκέ ή τάραφλεξ. Τα κουλουάρ του στίβου ήταν αυτά που έγραψαν τα πρώτα χιλιόμετρα της Τσάκαλου. «Ξεκίνησα σε μεγάλες αποστάσεις κι έκανα μήκος και τριπλούν.


 Η Τσάκαλου αναπολώντας όσα έζησε με τη γυναικεία ομάδα της Αρτας και κυρίως τις εμπειρίες που αποκόμισε από το 2008 και μετά, είπε σε παλιότερη συνέντευξή της: «Στην Αναγέννηση παίζουν μεγάλες αθλήτριες. Με γνώσεις στο άθλημα και ταλέντο. Η Σκάρα, η Βράτσεβα, η Στανκούτε.

Ολες με βοήθησαν πολύ στο να βελτιωθώ και να μάθω καινούργια πράγματα. Δεν είχαν ίχνος υπεροψίας απέναντί μου, αλλά αντίθετα με αγκάλιασαν και μου έδωσαν πολλά εφόδια».

 Πηγές: handballteam.blogspot.gr, sentragoal.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ