Το Σάββατο δύο προβολές με υπέροχες ταινίες


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΆΡΤΑΣ ολοκληρώνει με την 9η προβολή της τη χειμερινή περίοδο, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο. 

Αφήσαμε για το τέλος το μεγαλύτερο ταξίδι στο χρόνο, καθώς γυρνάμε πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα με δύο ταινίες, το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» του Ζωρζ Μελιές και τους «Μοντέρνους Καιρούς» του Τσάρλι Τσάπλιν. 



Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή προβολή καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε την 1η ταινία επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου, διάρκειας μόλις 13 λεπτών, γυρισμένη το 1902 και επιχρωματισμένη με το χέρι.

Ήταν η πρώτη απόπειρα να αποτυπωθεί αυτό που τότε φάνταζε σενάριο επιστημονική φαντασίας, ένα ταξίδι στο φεγγάρι ! Τον Ζωρζ Μελιές θα διαδεχτεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες που άφησαν το στίγμα τους στην 7η τέχνη ο Τσάρλι Τσάπλιν, με τους «Μοντέρνους Καιρούς» του.

Πάντα επίκαιρος, πάντα διασκεδαστικός, με το μοναδικό του ταλέντο να εντυπωσιάζει μέχρι και σήμερα, «λέει» τόσα πολλά χωρίς να μιλάει καθόλου…

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας σ’ αυτή τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο διαμάντια του κινηματογράφου.

Ελάτε να κλείσουμε μαζί τη χειμερινή σεζόν και να συζητήσουμε τα σχέδιά μας για την επόμενη!

Σας περιμένουμε το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 23:30 στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΠΑΛΛΑΣ!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ