“Όταν περνάω για Άρτα, που λες δήμαρχε…”

 
Είναι λίγο ρετρό η φωτογραφία αφού, όπως έχει πυκνώσει ο πολιτικός χρόνος, μια εβδομάδα είναι κάμποσος καιρός.
 
Αλλά καθώς αποτυπώνει το τετ α τετ του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον δήμαρχο Αμφιλοχίας- και εκ των πιο δραστήριων της διοίκησης της ΚΕΔΕ- κ. Κοιμήση μας θύμισε πόσο ευκολότερα θα ήταν τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ αν είχε μεγαλύτερη επιρροή στις τοπικές κοινωνίες. 
 
 
Επίσης και πόσο γρήγορα έγιναν όλα στη ανέλιξη αυτού του κόμματος στην εξουσία που δεν πρόλαβε καν να χτίσει μια στέρεη βάση στην Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να πρέπει να αμβλύνει αντιδράσεις από δημάρχους που εκλέγουν-ανάμεσα σε άλλους-και δικοί του ψηφοφόροι!
 
Στη φωτογραφία φαίνεται ένα καλό κλίμα που συνεχίστηκε και μετά το τέλος των επαφών. 
 
Οι δήμαρχοι μετακινήθηκαν σίγουρα από τη θέση τους μέχρι ενός σημείου. Μην ξεχνάμε ότι η θέση Κοιμήση αρχικά ήταν αταλάντευτη:«Δεν πρόκειται να δώσουμε τα αποθεματικά των ΟΤΑ. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι αντισυνταγματική». 
 
Η άμβλυνση όμως και οι ηπιότερες εκφράσεις που ακολούθησαν ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και μόνο για κάτι τέτοια δεν πρέπει να έχει χρόνο ο κ. Τσίπρας πια.Ειδικά με τον θεωρούμενο ως υπουργό Οικονομικών να είναι στη Αίγινα και τον ίδιο να δίνει μάχες πρωτομαγιάτικα στο Μαξίμου.
 
Δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς.Παλιά, σε μια μακρινή εποχή πριν αρχίσουν τα δύσκολα, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός έλεγε ότι η Αμφιλοχία “θα αποκτήσει για πρώτη φορά αριστερό δήμαρχο”, εννοώντας τον κ. Τσούκα που κατέβαινε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά προέκυψε και πάλι Κοιμήσης που ξέρει τα κατατόπια και δεν έχει στο νου του τον κυβερνητικό σχεδιασμό. 
 
Τώρα η φωτογραφία μοιάζει πιο πολύ να αποτυπώνει μια κουβέντα όπως… “Περνάω από Αμφιλοχία όταν πάω για Άρτα,αλλάζει η περιοχή διαρκώς”(Τσίπρας) με την απάντηση να είναι “Μόνο μην μείνουμε από χρηματοδότηση και δεν πηγαίνει κανένας δρόμος πουθενά, πρωθυπουργέ μου”(Κοιμήσης)!
 
Γ.Σ.
 agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ