Μήνυμα του Βασίλη Τσίρκα για την Πρωτομαγιά


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και το λαό της σε μια διαφορετική αγωνιστική τροχιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως τα μηνύματα, τα συνθήματα και τα αιτήματα της Πρωτομαγιάς αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του.



Για πρώτη φορά αισθάνεται την κυβέρνησή του να του λέει την ξεκάθαρη αλήθεια και να δίνει σκληρές και άνισες μάχες για την απαλλαγή του από τα μνημόνια και τις πολιτικές κρίσης που φόρτωσαν πάνω του δυσβάσταχτα βάρη.

 Οι μνημονιακές πολιτικές έπληξαν τα εργασιακά δικαιώματα και γύρισαν το εργασιακό δίκαιο στις αρχές του προηγούμενο αιώνα. Το «success story» των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν στην πραγματικότητα η διαιώνιση της ανεργίας των νέων, η επέκταση της επισφάλειας σε όλα τα τμήματα των εργαζομένων, οι ομαδικές απολύσεις και η διάλυση της ασφάλισης.

Ο σημερινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την «αλλαγή σελίδας» στο πολιτικό σκηνικό και με την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να επαναφέρει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα δεδομένα που επικρατούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, αλλά και η σταδιακή διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αποτελούν προτεραιότητες για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Η φετινή Πρωτομαγιά, λοιπόν, αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο της εργασίας. Μας δίνεται η ευκαιρία, μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής λιτότητας, να διαμορφώσουμε τους όρους για μια μεγάλη νίκη.

Να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας. Ξέρουμε καλά πως έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ξέρουμε, επίσης, πως έχουμε τη στήριξη του λαού που ελπίζει και αγωνιά μαζί μας.

Με καθαρό και ξάστερο τον πολιτικό μας ορίζοντα αγωνιζόμαστε να ανοίξουμε το δρόμο για να βρουν τη δικαίωσή τους οι αγώνες και τα οράματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

*Βασίλης Τσίρκας Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης