Μήνυμα Β.Τσίρκα για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη


Η συμπλήρωση 70 χρόνων από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (8-9 Μάη 1945), παρά την προσπάθεια οργανωμένης λήθης που προσπαθεί να επιβληθεί, αποτελεί επέτειο μνήμης και εγρήγορσης.



Αξίζει να στρέψουμε το βλέμμα μας πίσω και να εκφράσουμε βαθύ σεβασμό σε όσους αντιστάθηκαν στην φασιστική επιδρομή, σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν.

Η χώρα μας ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Αλλά και η πολύπαθη γη της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα το χωριό Κομμένο αποτέλεσε το πιο τραγικό θύμα της ναζιστικής θηριωδίας, καθώς 317 από τους 650 κατοίκους του χωριού δολοφονήθηκαν στις 16 Αυγούστου του 1943.

Σήμερα διατυπώνουμε πιο έντονα από κάθε προηγούμενη περίοδο το αίτημά μας για διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει να τηρηθούν στο ακέραιο όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι δυνάμεις κατοχής κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σύνθημα «ποτέ πια πόλεμος-ποτέ πια φασισμός» που σφράγισε την αντιφασιστική νίκη των Λαών παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα. Την ώρα που οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού διεκδικούν δημόσιο βήμα για τις μισαλλόδοξες απόψεις τους, είναι μέλημα κάθε προοδευτικού πολίτη η υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας.

 Βασίλης Τσίρκας Βουλευτής Άρτας - ΣΥΡΙΖΑ


Σχόλια

  1. Πολύ σωστά! Άς θυμηθούμε κι αυτά που υπογράψαμε ως Ελληνική κυβέρνηση τότε στο Μπρετον Γουντς με το ΦΕΚ 315 Και να τελειώνει το θέμα με τις "ζητιανιές " βλέπε "διαπραγματεύσεις" ! Εφόσον είστε "καθαροί" και δεν "παίρνετε " εντολές από ξένα κέντρα , αποδείξτετο !!!!!!! Ενεργοποιήστε και τους λογαριασμούς προς όφελος των Ελλήνων και "λυτρώστε" μας! !!! Άντε να σας δω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ