Με επιτυχία το 3ήμερο σεμινάριο της ΚΟΑ στο Μ.Σ. Άρτας


Με συναυλία στο εκθεσιακό κέντρο Άρτας, στην αίθουσα «Διώνη» ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο που οργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, από το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου. (Φώτο)



Ο κύκλος των σεμιναρίων, που αφορούσε σε βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και φλάουτο, υλοποιήθηκε από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική », που στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


 Συγκεκριμένα στα σεμινάρια δίδαξαν οι μουσικοί Γιώργος Μάνδυλας (Α’ Βιολί), Παναγιώτης Τζιώτης (Β’ Βιολί), Πάρις Αναστασιάδης (Βιόλα), Ισίδωρος Σιδέρης (Βιολοντσέλο) και Μιχάλης Ραμός (Φλάουτο).

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος έζησαν μία μοναδική εμπειρία, ενώ ξεχωριστή ήταν και η συναυλία που παρουσιάστηκε την Κυριακή το βράδυ, με έργα κλασικής μουσικής.


Αναλυτικότερα, τα έργα που εκτελέστηκαν είναι: 

Κουαρτέτο Εγχόρδων της Κ.Ο.Α.: 
Eine Kleine Nachtmusik – Part I W. A. Mozart
Flute Concert A. Vivaldi
Wiener Blut J. Strauss
Por una cabeza C. Gardel
Ηπειρώτικος από τους 36 Ελληνικούς Χορούς Ν. Σκαλκώτας
Κουαρτέτο Εγχόρδων Op. 96 (Αμερικάνικο) - 4ο μέρος A. Dvorak
Pierre’s Waltz Σπύρος Σιάννας (Μαθητής Β’ Λυκείου, Μουσικό Σχολείου Άρτας)

Ορχήστρα Εγχόρδων: 
To Κοντσέρτο από το Χαμόγελο της Τζοκόντα Μ. Χατζιδάκις
Liebertango A. Piazzolla
Ζορμπάς Μ. Θεοδωράκης

Σύνολο Φλάουτων: 
Η παρθένα της γειτονιάς μου από το Χαμόγελο της Τζοκόντα Μ. Χατζιδάκις
Τσάμικος Μ. Χατζιδάκις
Dance of the Sugar Plum Fairy από τον Καρυοθραύστη P.I. Tchaikovsky









Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί θερμά: Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Αρταίων και τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Πανέτα, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της κ. Χάρη Παπάζογλου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, τους μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετείχαν στο σεμινάριο, τους καθηγητές μουσικής της περιοχής μας που στήριξαν αυτή τη δράση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που συμμετείχαν στα σεμινάρια, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής μας που πρόβαλαν τα σεμινάρια και τον τηλεοπτικό σταθμό ART TV που πρόβαλε τα σεμινάρια και κάλυψε τη συναυλία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης