Zeit: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία εντός ευρώ


«ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  

Αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα η γερμανική κυβέρνηση δημοσίευμα της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να λαμβάνει χρηματοδότηση από την ΕΚΤ σε περίπτωση που δεν καταβάλει δόσεις προς τους πιστωτές. 



Το άρθρο με τίτλο «Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς την έξοδο της χώρας από το ευρώ» αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση φοβάται ότι η Αθήνα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Σε αυτήν την περίπτωση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διακόψει τη χρηματοδότηση της χώρας», συνεχίζει το άρθρο.

«Το υπό συζήτηση σχέδιο στοχεύει στο να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίζει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα ακόμη και μετά τη χρεοκοπία. Επιπρόσθετα, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αναδιαρθρωθούν, ώστε να συνεχίσουν να παίρνουν μέρος στις πράξεις της κεντρικής τράπεζας ακόμη και μετά την χρεοκοπία του κράτους», προστίθεται.

Το άρθρο αναφέρει ότι, σε αντάλλαγμα, η Αθήνα θα πρέπει να δείξει προθυμία να συνεργαστεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης