Άρτα: Οι πολίτες ακύρωσαν τον πλειστηριασμό


Δεκάδες πολίτες της Άρτας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Απριλίου έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου Άρτας, αποκλείοντας την πρόσβαση στον πρώτο όροφο, όπου είχε προγραμματισθεί η διεξαγωγή πλειστηριασμού μιας μικρής πτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.



Στόχος των συγκεντρωμένων ήταν να ακυρωθεί στην πράξη η διαδικασία του πλειστηριασμού, εμποδίζοντας, με την παρουσία τους, την υφαρπαγή της περιουσίας του άτυχου μικροεπιχειρηματία, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί.

Η άμεση κινητοποίηση και η αποφασιστική παρουσία των πολιτών αποθάρρυνε τους γνωστούς-άγνωστους, τα επονομαζόμενα «κοράκια» των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί κανείς.

Έτσι, μετά από μιάμιση ώρα και αφού η συμβολαιογράφος αποχώρησε, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν αποφασισμένοι να επαναλάβουν την κινητοποίηση κάθε φορά που θα παραστεί ανάλογη ανάγκη, ώστε να μην επιτραπεί να γίνει κανένας πλειστηριασμός τέτοιων επιχειρήσεων και κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στην πόλη της Άρτας.

artinews.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης