Ταπεινές δουλειές πολύ πλούσιων ανθρώπων


Τι έκαναν πριν γίνουν δισεκατομμυριούχοι 

Όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, οι αυτοδημιούργητοι πλούσιοι και επιτυχημένοι επαγγελματικά είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε μία σφαίρα διαφορετική από τη δική μας.



Όμως πολλοί από τους ανθρώπους που ανήκουν στο 1% των πλουσίων του πλανήτη ξεκίνησαν από πραγματικά πολύ χαμηλά.

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας, Goldman Sachs, Λόιντ Μπλακφέιν, ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιροή στη Wall Street, πουλούσε σνακ σε ένα γήπεδο των Γιάνκις.



Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ομίλου της Virgin ήταν ανέκαθεν αυτοαπασχολούμενος. Στην ηλικία των 11 ετών, όμως, οι επαγγελματικές του αποφάσεις δεν ήταν τόσο προσεκτικές όσο αυτές που παίρνει σήμερα. Όπως έχει γράψει ο ίδιος στη σελίδα του στο LinkedIn, στα 11 ήταν εκτροφέας πουλιών και ερασιτέχνης κηπουρός.



Ο μεγαλοεπενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ, ήταν paper boy, δηλαδή πήγαινε εφημερίδες στα σπίτια. Όπως έχει δηλώσει, από μικρός ενδιαφερόταν για τα χρήματα, ήθελε να βγάλει χρήματα και παράλληλα να αποταμιεύει.

Σήμερα, ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway αξίζει περισσότερα από 58 δισ. δολάρια και είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Στα 14, ο Μπάφετ πήγαινε σε σπίτια την Washington Post και είχε καταφέρει να αποταμιεύσει 1.200 δολάρια, με τα οποία αγόρασε γη.



Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όταν ήταν έφηβος στη Χονολουλού, έπιασε την πρώτη του δουλειά και πουλούσε παγωτά.



Η Όπρα Γουΐνφρεϊ, που πλέον είναι μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα δισεκατομμυριούχος, όταν ήταν έφηβη και ζούσε με τον μπαμπά της ήταν πάρα πολύ φτωχή. Δούλευε σε μικρό παντοπωλείο δίπλα στο κουρείο του μπαμπά της, αλλά σήμερα η περιουσία της ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια.



Ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας των υπολογιστών (Dell), Μάικλ Ντελ, με περιουσία που αγγίζει τα 15,3 δισ. δολάρια όταν ήταν 12 χρονών έπλενε πιάτα σε ένα κινέζικο εστιατόριο.



Ο Ντόναλντ Τραμπ μάζευε μπουκάλια, ενώ ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ήταν παρκαδόρος.



Τέλος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών όταν έφτασε στη χώρα πρόσφυγας από την Τσεχοσλοβακία πουλούσε σουτιέν σε ένα κατάστημα σε εμπορικό κέντρο και έβγαζε πενταροδεκάρες. 

newsbeast.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ