Άρτα: Παρασκευή - Σάββατο, Αντιφασιστικό διήμερο

  
Με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το ΜΕΤΑ διοργανώνει στην Άρτα αντιφασιστικό διήμερο

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το Σάββατο 18 Απριλίου ώρα 8 μ.μ. οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, στο εναλλακτικό καφενείο "Χάρτα", με ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου.  



Το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής), με αφορμή τη δίκη της ΧΑ, κυκλοφόρησε παράλληλα και την παρακάτω ανακοίνωση:  

"Την Δευτέρα 20 Απρίλη ξεκινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παραπέμπονται 69 στελέχη και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης για τρεις υποθέσεις (δολοφονία Φύσσα/2013, επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/2013, επίθεση στο σπίτι αιγύπτιων αλιεργατών/2012), ενώ όλοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μόλις ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας φόρεσαν κουστούμια και δημαγωγούν κατά των μνημονίων και της τρόικα. Οι φασίστες επιχειρούν να διαβρώσουν τα συνδικάτα σαν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των εφοπλιστών όπως στην Ζώνη του Περάματος

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ θα συμβάλουν ενωτικά και αγωνιστικά, καθ όλη την διάρκεια της δίκης, για να αποκαλυφθεί το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας και η στενή της σχέση με την εργοδοσία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί, με τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου και των ηγετών της Χρυσής Αυγής που τα καθοδηγούν.

Απαιτείται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον πραγματικά ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα της δίκης και τη μεταφορά της, χωρίς καμιά αναβολή στο Εφετείο Αθηνών, καθώς και για την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης από τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς των φασιστών. Για να καταδικαστούν οι νεοναζί πρέπει να εκφραστεί ο αντιφασιστικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός μέσα κι έξω από τα δικαστήρια.

Το ΜΕΤΑ δεσμεύεται και καλεί τα συνδικάτα, τις μεταναστευτικές, τις αντιρατσιστικές, τις αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες, αλλά και κάθε ένα και μια ξεχωριστά να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ευρύτερη δημοσιοποίηση της δίκης.

Η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής αφορά όλους όσοι παλεύουν για την ελευθερία όλων, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την αλληλεγγύη των λαών. Δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ, πιο απάνθρωπος και αδίστακτος εχθρός των ανθρώπων , της ελευθερίας και τη δημοκρατίας, από τους ναζιστές Αυτό το αντιφασιστικό βήμα πρέπει να το περπατήσουμε όλοι μαζί".

Άρτα 16 Απρίλη 2015 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης