ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Ίδρυσαν Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων


Την ίδρυση της «Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων», με το διακριτικό τίτλο «Ε.Τ.Ε.Σ.Ε.Τ.». και έδρα του Συλλόγου τα Πράμαντα, ανακοίνωσαν οι επαγγελματίες του κλάδου της περιοχής.



Σκοπός της Ένωσης, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Ιωάννης Μπούνζας και ο Γραμματέας Ευάγγελος Σταμάτης), είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και η συμβολή της στην τοπική οικονομία, με ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της λαϊκής παράδοσης, των προϊόντων και του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον που προκάλεσε η πενταετής κρίση στη χώρα μας, αλλά και δομικά προβλήματα που προϋπήρχαν αυτής στην περιοχή των Τζουμέρκων κι εξακολουθούν να κρατούν καθηλωμένη την προοπτική ανάπτυξής της (οδικό δίκτυο κ.α.), έκριναν επιτακτική την ανάγκη ένωσης των δυνάμεων και συντονισμού της δράσης των επαγγελματιών.

Τα μέλη της διατηρούν οικογενειακές επιχειρήσεις, στοιχείο που υποδηλώνει την ισχυρή αλληλεπίδραση που ασκεί η βιωσιμότητά τους ή μη στην κοινωνική και οικονομική γεωγραφία του τόπου.

Η Ένωση κάνει γνωστό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδιώξει συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της κεντρικής Διοίκησης (υπουργεία κ.λ.π.), με βουλευτές, καθώς επίσης και με εκπροσώπους επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων, για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και αναζήτησης λύσεων στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή των Τζουμέρκων.

Κεντρική επιδίωξη της Ένωσης παραμένει η ενίσχυση των δυνάμεών της με μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης