Άρτα: Επίκαιρο το αίτημα για ύδρευση από το Πουρνάρι


Επηρεάστηκαν οι πηγές Αγίου Γεωργίου από τα έργα της Ιόνιας Οδού; - Τι απάντησε ο Δήμαρχος Αρταίων για το πρόβλημα

Το θολό νερό που εδώ και μέρες τρέχει στις βρύσες, απασχολεί τόσο τους πολίτες όσο όμως και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, όπως φάνηκε από την απάντηση του δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη σε ερώτηση που η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Βίκυ Βασιλάκη Μητρογεώργου κατέθεσε στην συνεδρίαση. 



Η κ. Βασιλάκη ζήτησε ενημέρωση από το Δήμο για το θολό νερό που τρέχει στις βρύσες των πολιτών και κυρίως επισήμανε ότι απαιτείται ενημέρωση για το αν θα πρέπει να το καταναλώνουν ή όχι.

 Ο κ. Τσιρογιάννης, χαρακτήρισε σημαντικό το ερώτημα, ενημερώνοντας το Σώμα ότι ο Δήμος Αρταίων πληροφορήθηκε το γεγονός της θολότητας του νερού το Σάββατο, όταν και άμεσα ο ίδιος μαζί με τον διευθυντή της ΔΕΥΑ-Α Β. Κρανιώτη, έσπευσαν στις πηγές του Αγίου Γεωργίου.

«Εντοπίσαμε ότι το νερό από τις πηγές έβγαινε θολό και αμέσως ενημέρωσα τον δήμαρχο Ζηρού Ν. Καλαντζή, τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρ. Μπαϊλη και τον δήμαρχο Ν. Σκουφά Ευστ. Γιαννούλη, και παρότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου οι έλεγχοι των νερών στην πηγή, παρά μόνο στην παροχή στο δίκτυο Άρτας, στη δική μας δεξαμενή δηλαδή, εντούτοις καλέσαμε το Πανεπιστήμιο από τα Γιάννενα που κάνει ο Δήμος Αρταίων μετρήσεις και ζητήσαμε να πάρει δείγματα και να κάνει έλεγχο.

Έτσι έγινε και ήδη έχω μπροστά μου σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία όλα είναι στα επιτρεπτά όρια. Βέβαια χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος για να αποφανθούν οι ειδικοί για τη θολότητα.

Με ενημέρωσαν ότι έχει συμβεί και στο παρελθόν ενώ εικάζεται ότι ίσως έγινε κάποια μετατόπιση ή επηρεάστηκε από τις εργασίες κατασκευής της Ιόνιας οδού, αλλά όλα αυτά είναι μόνο υποθέσεις, δεν μπορώ να γνωρίζω...Εκείνο όμως που ζήτησα απ' όλους τους δημάρχους είναι να πάρουν όλοι και να κάνουν τις δικές τους αναλύσεις. Έτσι θα έχουμε περισσότερα αποτελέσματα που θα επιβεβαιώνουν αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα.

Απ' όσο γνωρίζω αναλύσεις έχει ζητήσει και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης. Αυτά που ζητήσαμε εμείς πάντως λένε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, περιμένουμε και των υπολοίπων», σημείωσε ο κ. Τσιρογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε ότι λέγεται πως σταδιακά παρουσιάζεται βελτίωση, και με βάση τα στοιχεία είναι κατάλληλο και δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως περιμένουμε και τα αποτελέσματα των άλλων ελέγχων», κατέληξε.

Με αφορμή πάντως το ζήτημα αυτό παρέμβαση έκανε και ο πρώην δήμαρχος Ι. Παπαλέξης, ο οποίος επισήμανε ότι είχε γίνει μια πρώτη μελέτη για την ύδρευση της Άρτας από το Πουρνάρι, που είχε δείξει μάλιστα ότι επρόκειτο για πολύς καλής ποιότητας νερού και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξετάσει ο Δήμος τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής, διότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί για παν ενδεχόμενο, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης