Νεοι όροι για την υποθαλλάσια της Λευκάδας


Τέλος βάζει με τις δηλώσεις του ο αν.Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης στο έργο με παραχώρηση του οδικού άξονα Ελευσίνα-Υλίκη καθώς όπως είπε αν το έργο δημοπρατηθεί και κατασκευαστεί θα προσκρούσει στα συμφέροντα άλλων αυτοκινητόδρομων (υπονοώντας την Αττική Οδό και την Νέα Οδό) με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαιτήσεις εις βάρος του Δημοσίου. 



Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μία ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών για ένα τουλάχιστον από τη νέα γενιά έργων με παραχώρηση. Πάντως θα πρέπει να περιμένουμε αν η ημερομηνία που έχει δοθεί για τις 16 Ιουνίου τελικά θα είναι και η τελική πριν την ακύρωση ή αν μέχρι τότε το έργο καταφέρει και επανέλθει με νέα μορφή.

Αναφορικά με την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, Λευκάδας και το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου ο Υπουργός είπε πως θα εξεταστούν κατά περίπτωση, αλλά σίγουρα δεν θα προχωρήσουν με το σημερινό μοντέλο καθώς θεωρείται αποτυχημένο ενώ θα μπουν νέοι όροι με στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το έργο της Υποθαλάσσιας Λευκάδας τυπικά έχει αρχίσει καθώς λίγες μέρες πριν τις εκλογές κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ.

Πάντως όλα δείχνουν ότι από τα 4 συνολικά έργα κάποια θα προχωρήσουν και κάποια είτε θα δρομολογηθούν μελλοντικά είτε θα μπουν στα συρτάρια του Υπουργείου.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
 agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης