Άρτα: Μεταπτυχιακοί φοιτητές ενημερώθηκαν για τις καταστροφές


Εκπαιδευτική εκδρομή στην Άρτα πραγματοποίησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθήνας (Κατεύθυνση με τίτλο «Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Κινδύνων και καταστροφών»), συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθηγήτρια κα Σαπουτζάκη. 



Η εκδρομή αυτή έγινε στα πλαίσια ερευνητικών εργασιών, προκειμένου να ενημερωθούν διά ζώσης για ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πλημμύρες, όπως τα μέτρα και τις ενέργειες ανακούφισης, αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες της 1ης Φεβρουαρίου 2015.

Η εκπαιδευτική εκδρομή επικεντρώθηκε σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες πλημμύρες στην πόλη της Άρτας και στις παρόχθιες περιοχές και οικισμούς του Άραχθου. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενημερώθηκαν για τα αίτια και το ιστορικό της καταστροφής, την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, τα αιτήματα και την πληροφόρηση των πληγέντων, έλαβαν γνώση για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης και την παροχή ανακούφισης στους πληγέντες από τους Δήμους, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Κεντρική και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα έργα και τα μέτρα αποκατάστασης ζημιών και απωλειών.

Ο Δήμος Αρταίων υποδέχτηκε τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές και τους ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο Δήμαρχος Αρταίων απηύθυνε χαιρετισμό στους σπουδαστές, ενώ αναλυτική ενημέρωση έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες (από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων) για τις ενέργειες που έγιναν από το Δήμο κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων και τις μέρες που ακολούθησαν.

Με αφορμή την επίσκεψη, άνοιξε ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο Δήμο Αρταίων και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, καθώς τα συμπεράσματα των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών θα αποσταλούν στο Δήμο για χρήση και αξιοποίησή τους, ενώ υπήρξε κοινή διάθεση για την εκπόνηση εξειδικευμένων διπλωματικών εργασιών που αφορούν την περιοχή μας.   


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης