Διαδηλώτρια με κονφετί διέκοψε τον Ντράγκι


Φώναξε: «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ»  

 Ενα αναπάντεχο γεγονός αναστάτωσε τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά. (Φώτο)



Επίθεση δέχτηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι από αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής γυναίκα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε αιτία διακοπής της συνέντευξης Τύπου που είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα.

Η διαδηλώτρια, που κατάφερε να μπει στο κτίριο της ΕΚΤ, φώναξε "Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ",  και πέταξε κομφετί στον Μάριο Ντράγκι.

Η συνέντευξη διεκόπη, ενώ άνδρες της ασφάλειας του κεντρικού τραπεζίτη έσπευσαν και συνέλαβαν τη γυναίκα. Ο κ. Ντράγκι έδειξε ξαφνιασμένος, ενώ η απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου διεκόπη αυτομάτως από όλα τα κανάλια.


Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times, η διαμαρτυρόμενη ανέβηκε στο τραπέζι και ούρλιαξε "Βάλτε τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ".

Λίγη ώρα αργότερα και αφού οι άνδρες της ασφάλειας είχαν πιάσει την άγνωστη νεαρή γυναίκα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνέχισε τη συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα σκούπισε τα κομφετί που του είχε πετάξει εκείνη.

Αμέσως μετά, ο Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε για τις ελληνικές τράπεζες και τον περιορισμό του ELA. Απαντώντας, σημείωσε ότι η έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο περιορισμός ή όχι του ELA είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης. «Η ΕΚΤ θα επεκτείνει τον ELA όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και παρέχουν τα κατάλληλα ενέχυρα» σχολίασε.






 ethnos.gr, news247.gr, protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ