Έτσι "είδε" τον "Δρόμο του Γιοφυριού" ο Βασ. Γκανιάτσας


Δείτε από ψηλά εντυπωσιακές φωτογραφίες του 1ου Ημιμαραθώνιου της Άρτας

Όπως είναι γνωστό την Κυριακή 29 Μαρτίου στην Άρτα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ο οποίος είχε τον τίτλο «Ο  Δρόμος του Γιοφυριού»



Ο αρτινός φωτογράφος - κινηματογραφιστής Βασίλης Γκανιάτσας, πρωτοτύπησε, όπως είναι φυσικό και σ' αυτή την εκδήλωση, κάνοντας πτήση με διθέσιο αλεξίπτωτο πλαγιάς, ώστε να πετύχει και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στη λήψη των φωτογραφιών και των πλάνων του αγώνα.


Θυμίζουμε ότι σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν η πύλη του Κάστρου της Άρτας με τερματισμό την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και η διαδρομή που ακολουθήθηκε περιλάμβανε όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης για τις διαδρομές των 21,1 χλμ και 5 χλμ.

Σημειώνουμε τέλος ότι 1800 δρομείς συμμετείχαν στο αθλητικό αυτό γεγονός, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις των δημοτών της πόλης αλλά και των επισκεπτών.

Κλείνοντας υπογραμμίζουμε ότι η 29 Μαρτίου είναι η ημερομηνία που διεξήχθη ο πρώτος επίσημος Ολυμπιακός Μαραθώνιος στην Αθήνα το 1896.



Στον αγώνα του ημιμαραθωνίου αποστάσεως 21,1 χλμ., συμμετείχαν 400 δρομείς, γνωστοί αθλητές, αλλά και απλοί πολίτες, ολοκληρώθηκε με νικητή τον Μιχάλη Παρμάκη του συλλόγου Δρομέων «NORTH FACE TEAM», με χρόνο 01.11.18, για τους άντρες και για τις γυναίκες νικήτρια ήταν η Λαμπρινή Λιούτα με χρόνο 01.36.16.

Δείτε τις φώτο και κάντε κλικ για μεγέθυνση 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης